Menu

Het begint bij ons

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Afgelopen zondag organiseerden Boerenbond en Landelijke Gilden weer de Dag van de Landbouw. Bij 47 bedrijfsleiders was je welkom voor een blik op hun werk, hun producten en het leven op een landbouwbedrijf. Het was al de 33ste editie, maar een evenement als dit blijft meer dan ooit nodig. De slogan luidt ‘Het begint bij ons’.

Positief verhaal

De voorbije zomer was de land- en tuinbouwsector niet uit het nieuws weg te slaan. De sector gaat door een diep dal. Jullie, boeren en tuinders, werken dag en nacht om aan onze voedselbehoefte te voorzien. Jammer dat het spreekwoord ‘loon naar werken krijgen’ steeds minder van toepassing is. In heel wat (deel)sectoren wordt er vandaag met verlies verkocht. Het is een van de redenen waarom Boerenbond tijdens de voorbije zomer de petitie ‘SOS Voedselprijzen’ lanceerde. Ook de boerenbetoging van begin september ging niet onopgemerkt voorbij.

Het mag dan al geen rozengeur en maneschijn zijn in de land- en tuinbouw, maar tijdens de Dag van de Landbouw willen Boerenbond en Landelijke Gilden een positief verhaal brengen. Het doel van deze ‘open bedrijvendag van de agrarische sector’ is en blijft de consument dichter bij de boer te brengen. Het is ook het uitgelezen moment om je eigen verhaal te kunnen vertellen aan de consument.

Bekijk de sfeerfoto's op onze facebookpagina. 

 

Deel deze pagina: