jhh

Grote belangstelling voor maken PAS-bezwaarschrift op Agridagen

23 mei 2022

In Weelde Depot in Ravels hadden van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei de Agridagen plaats. Deze beurs is en blijft het evenement voor de veehouderij en de mechanisatie op erfniveau. Duizenden bezoekers kwamen langs om de laatste evoluties te zien, seminaries bij te wonen en te kuieren tussen de standen.

In het Turnhouts Vennengebied, een van de maatwerkgebieden die door de Vlaamse regering werden afgebakend, ging uiteraard veel aandacht naar het onaanvaardbaar stikstofakkoord.

dfd

Op de stand van Boerenbond, Groene Kring en Ferm werd ingezet op het maken van bezwaarschriften, zowel door boeren als door sympathisanten.

Aan een balie kregen de bezoekers uitgebreid uitleg van medewerkers van Boerenbond. Daar werd op al de vragen een antwoord gegeven.

Ook Elien Ceustermans, een heel bekend gezicht uit het vtm-programma Boer zkt. Vrouw, kwam zondagmiddag op de stand van Boerenbond langs om een bezwaarschrift te maken.

Er was de mogelijkheid om ter plaatse een bezwaarschrift te maken en te laten afprinten. Honderden bezoekers gingen dan ook in op de vraag om hun ongenoegen te laten horen.

Ook heel wat sympathisanten maakten van de gelegenheid gebruik om een bezwaarschrift te maken.

Verder was er ook de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier tegen het PAS-ontwerp te protesteren. Drie dagen lang was er dan ook veel volk op de stand van Boerenbond.

Niet alleen het PAS-onderwerp leeft bij iedereen, ook de weerstand tegen het onaanvaardbare PAS blijft groeien.