Menu

Groene Kring start met begeleiding buitenlandse stage

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Groene Kring start dit voorjaar met het begeleiden van jongeren die stage willen lopen op een landbouwbedrijf in het buitenland. De organisatie wil meer jongeren de stap laten zetten om internationale ervaring op te doen en wil samen met de stagiair streven naar een optimale kwaliteit van de stage. 

De vereniging voor jonge land- en tuinbouwers breidt zo zijn aanbod binnen de pijler opleiding uit. Niet enkel studenten vallen onder de doelgroep, maar ook jonge boeren die reeds gestart zijn. Groene Kring beoogt een begeleiding op maat, waarbij de lengteduur of de regio van de stage niet uitmaken. Jongeren die interesse hebben, kunnen zich nu al aanmelden voor de eerste oriƫnterende gesprekken, daarna kan de begeleiding starten. In juni kunnen de eerste stagiairs vertrekken. Het aanbod omvat begeleiding bij het vinden en kiezen van een stagebedrijf, het opmaken van een stagecontract, administratieve begeleiding en ondersteuning bij het vinden en aanvragen van een beurs of financiering.

"Als organisatie geloven we sterk in de ontplooiingskansen en nieuwe inzichten die bij een buitenlandse praktijkervaring horen", zegt Groene Kringvoorzitter Giel Boey. "We willen daarom meer jongeren informeren en warm maken om deze stap te zetten. Daarnaast geloven we ook dat de kwaliteit van de stage van groot belang is om er ten volle de vruchten van te plukken.”

Groene Kring voorziet een voordeeltarief voor de eerste vijf stagiairs van 2018, die de pioniers in het project zullen zijn. Daarnaast wil Groene Kring de deelnemers ook ondersteunen om hun ervaring tijdens en na de stage te delen met collega’s. De stagiairs zullen namelijk de beste ambassadeurs van het belang van een buitenlandse stage zijn.

Het project wordt ondersteund door het departement Landbouw en Visserij. Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege schreef eerder al in de beleidsnota dat buitenlandse stage voor jongeren belangrijk is. “Een grotere instroom van jonge landbouwers is een absolute noodzaak voor de toekomst van de landbouw in Vlaanderen. Internationale stages zijn voor deze jonge bedrijfsleiders een interessante manier om hun inzichten te verbreden en verdiepen. Ik steun dan ook met veel plezier Groene Kring in hun werking, die jonge ondernemers hierin ondersteunt.”

Daarnaast vond Groene Kring ook al gesprekspartners in een aantal scholen en in CEJA, de Europese koepel voor jonge boeren. 

Voor meer informatie kan je terecht op www.groenekring.be/buitenlandsestage

Deel deze pagina: