Menu

Groene Kring Oost-Pajottenland brengt licht op tweede kerstdag

Terug naar Actualiteit
Regio: 
Op 26 december organiseerde Groene Kring Oost-Pajottenland een stoet met verlichte tractoren.

Jente Pardaens, voorzitter Groene Kring Oost-Pajottenland

Deze stoet, bestaande uit 44 tractoren, ging langs alle woonzorgcentra in Lennik en deelgemeenten. Zo wilden de Groene Kringers alle zorgmedewerkers bedanken voor hun inzet en hen een hart onder de riem steken. Het was ook een ‘bezoek’ aan de bewoners en zorgbehoevenden, iets wat ze al lange tijd moeten missen. Ons eerste idee was om een vlam te maken met tractoren, voortgekomen uit het hart van Groene Kring Neerpelt. Helaas was Groene Kring Hageland ons te snel af. Dan zagen we de rondrit van ‘De boerkes’ in Affligem en zo kwamen we op het idee van onze stoet.

Wat de coronamaatregelen betreft, zagen we geen probleem. In een tractor zit je sowieso in quarantaine. Op het vertrek- en eindpunt vroegen we de deelnemers om niet uit te stappen, we zijn dus nooit met elkaar in contact geweest. Na negatief advies van de politie besloot de burgemeester dan toch dat het evenement mocht plaatsvinden. Helaas dus wel zonder politiebegeleiding. Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar voor de begeleiding hebben we dan maar zelf gezorgd. Drie quads en twee auto’s stonden in voor de begeleiding en alles is zonder problemen verlopen. Onze grootste bezorgdheid was het volk langs de weg, dit konden we op voorhand niet voorspellen. Daarom besloten we om pas de avond voordien de info over de stoet bekend te maken en dat was een goede beslissing. We hadden opgeroepen om niet massaal naar Lennik te trekken, het was een stoet alleen voor de Lennikenaren. Er stond veel volk langs het parcours, maar met voldoende afstand én met mondmaskers.

De reacties van de mensen zorgden voor veel kippenvelmomenten. We hebben nog nooit zo veel volk zien zwaaien en juichen bij het zien van, jawel, een colonne tractoren. En ook al zaten we hopeloos achter op schema, zelfs de jongsten zijn blijven wachten om ons te zien. Veel mensen hebben ons bedankt voor de mooie stoet. Wij willen hen nog graag bedanken voor hun hartverwarmende reacties! 

Beelden: Katrin Peeters en Inge Pappaert

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: