Graag jouw input over GRUP Vallei van de Grote Nete

27 januari 2022

Het Vlaams Gewest maakt werk van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de vallei van de Grote Nete van aan de E313 (Zammel) tot Hellebrug (Itegem). Dit plan geeft onder andere uitvoering aan de realisatie van het natuur- en waterbergingsproject van het geactualiseerd Sigmaplan. Momenteel zitten we in de (her)opstartfase van het GRUP met een publieke consultatie van de startnota van 25 januari tot 25 maart. Het proces kende reeds een opstart in de periode tussen 2012 en 2015, waarna het proces stilviel. Nu heeft het Departement Omgeving de plannen geactualiseerd tot een nieuw RUP-voorstel dat betrekking heeft op de gemeenten Geel, Heist-op-den-Berg, Herenthout, Herselt, Hulshout, Laakdal, Nijlen en Westerlo.

Geef inspraak

Net als bij het vorige dossier zullen we met Boerenbond de landbouwbelangen verdedigen. Daarom hebben we voor onze leden twee infovergaderingen voorzien om jullie op de hoogte te brengen van dit proces en jullie bekommernissen te kunnen opvangen en meenemen in het verdere proces. De infovergaderingen van Boerenbond vinden plaats op donderdagavond 3 februari om 20 uur in VTC De Mixx in Herselt (Zaal Blaberg, Asbroek 1H) en op dinsdagavond 8 februari om 20 uur in de zaal van Loei Dolle Pret in Herenthout (Heikant 86A). Graag vooraf inschrijven via de website van Boerenbond, via 014 59 51 50 of via antwerpen@boerenbond.be. Tijdens de infovergadering bekijken we ook de mogelijkheden om bezwaar in te dienen. Dit moet ten laatste op 28 maart gebeuren en kan via de website van het Departement Omgeving of via je gemeente. Ten slotte organiseert het departement ook een eigen infomoment voor alle omwonenden. Dat vindt online plaats op 15 februari om 19 uur. Inschrijven kan via de website van het Departement Omgeving.

Zit je met concrete vragen? Contacteer dan je regioconsulent via lotte.jordens@boerenbond.be of michiel.sels@boerenbond.be.