Menu

GLB na 2020. Leden doen hun zeg

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Europees landbouwcommissaris Phil Hogan luisterde aandachtig naar onze leden tijdens de burgerdialoog in Wuustwezel. Zij verzetten zich tegen de mogelijke afbouw van het GLB na 2020. Europa verwacht (te) veel van landbouwers en daar moet een eerlijke vergoeding tegenover staan.

Eerlijke prijzen in de keten en een eerlijke vergoeding voor publieke diensten waren eisen voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) na 2020. Hogan wil het GLB vereenvoudigen en flexibeler maken door de lidstaten meer bevoegdheden te geven in de uitvoering en controle van het Europees landbouwbeleid. Hogan luisterde naar de opmerkingen van de leden. Hij kon niet beloven dat het allemaal beter zal zijn. Veel hangt af van het budget dat hij ter beschikking krijgt.

Tijdens een burgerdialoog gaan Europese commissarissen overal in Europa de boer op om te luisteren naar de mensen. Op deze manier wil de Europese Commissie Europa dichter bij de burger brengen. Boeren weten wat ze aan Europa hebben, maar beseft Europa wel wat het aan de boeren heeft?

Deel deze pagina: