Menu

Fris je kennis over klauwverzorging op

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Boerenbond Oost-Vlaanderen organiseert elke winter een klauwverzorgingscursus. Gezonde klauwen vormen immers de basis voor gezonde koeien, en dus voor een optimale productie!

Jonas Hanssens, landbouwconsulent Boerenbond

Tijdens deze vierdaagse cursus spitsen we ons toe op:

  • De bouw en de functie van de klauw;
  • Aantastingen en ziektes van de klauw;
  • Bekappen en behandelen van koeien;
  • Bespreking van de geschikte behandeling voor ieder dier.

Deze cursus vindt plaats in november en december en wordt gegeven door Marcel Van Aert, een expert op het vlak van klauwgezondeid.. Er worden 4 lesmomenten voorzien, telkens van 11 tot 16.30 uur, met ‘s middags een korte pauze. De cursus gaat steeds door op het bedrijf van een deelnemende cursist zelf. Op deze manier worden reeds een heel deel van de koeien onder handen genomen. Iedereen die de laatste 10 jaar geen cursus heeft gevolgd, leert hier de recente knepen van het vak. Je leert ook hoe je Mortellaro (Italiaanse stinkpoot) het best kunt aanpakken.

Hoe inschrijven?

Het inschrijvingsgeld voor deze cursus bedraagt 50 euro voor Boerenbondleden. Inschrijven is verplicht bij Ann De Schampheleire op 09 243 88 20 of via ann.de.schampheleire@boerenbond.be. Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekening van provinciaal bestuur Oost-Vlaanderen BE98 7360 0257 3493 – KREDBEBB. Gelieve bij inschrijving aan te geven of de cursus ook bij jou op het bedrijf kan doorgaan.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Sector: