Foire de Libramont zet vol in op duurzaamheid

24 juni 2022
Tijdens een persconferentie werd vandaag het programma voorgesteld van de Foire de Libramont en Démo Forest 2022. De grote Waalse landbouwbeurs in openlucht is er na een covid-break opnieuw bij, en dat met honderden enthousiaste exposanten.

Dit jaar is er geen expliciet jaarthema, maar met de slogan 'Ici commence un monde durable!' (hier begint een duurzame wereld) wil de Foire de Libramont zich voortaan profileren als de grootste duurzame landbouwbeurs in Europa. Dat doen ze onder andere door als organisator zelf in te zetten op eten en drinken met weinig voedselkilometers, goed openbaar vervoer en minder afval. Ook in het programma van de beurs zelf staat duurzaamheid centraal. En dat is niet enkel zo tijdens deze editie. Foire de Libramont gaat dit duurzaamheidsengagement aan voor de lange termijn.

De focus op duurzaamheid uit zich overigens op diverse manieren. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan Belgische productie, er zijn meer dieren aanwezig in het fokkerijgedeelte, 'smart farming' krijgt uitgebreid zijn plaats, er zijn activiteiten rond bodemleven en bodemkwaliteit enzovoorts.

De Foire de Libramon en Démo Forest 2022 vinden plaats van 29 juli tot en met 3 augustus 2022 in Libramont voor de landbouw en Bertrix voor de bosbouw.

Voorzitter Libramont
Libramont Natacha