Menu

Focus is de opvolger van Tiber

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Dinsdagmiddag werd de gloednieuwe financiële managementtool Focus gelanceerd.

Dinsdagmiddag werd de gloednieuwe managementtool Focus gelanceerd. Focus is de nieuwe versie van Tiber, waarmee Boerenbond de bedrijfseconomische boekhouding van circa duizend land- en tuinbouwers opvolgt. "Op termijn hopen we, in samenwerking met SBB dat het programma ook zal aanbieden, 2500 gebruikers te bereiken", zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker.

Focus is dé financiële managementtool die zorgt voor een scherpe dynamische kijk op de kerncijfers van al je land- of tuinbouwactiviteiten. “Focus is dus meer dan een klassieke bedrijfsboekhouding. Focus combineert de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid van haar voorganger Tiber met de nieuwe technologische mogelijkheden van een webtoepassing”, aldus Guy Vandepoel, die als Hoofdbestuurslid van Boerenbond nauw betrokken was bij de ontwikkeling.

Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker: “De versterking van de economie op land- en tuinbouwbedrijven is een van onze prioritaire actieterreinen. Het actieplan ‘Slimmer boeren met cijfers’ bevat allerlei acties en initiatieven om de inzichten van onze boeren en tuinders op het vlak van financieel management te verbeteren. Het ontwikkelen van een nieuw pakket voor bedrijfseconomische boekhouding is er een van.“

Live cijfergegevens opvolgen

Herman Vets, stafmedewerker Bedrijfseconomie Boerenbond: "Focus stelt zelf een bedrijfsdashboard samen op van je bedrijf. Je kunt ook zelf kiezen tot op welk detailniveau je bepaalde veesectoren of teelten wil opvolgen. Waar het vroeger wachten was tot de bedrijfsuitslag van Tiber in de bus viel, en nog wat langer op de externe bedrijfsvergelijking, kunnen de resultaten met Focus meteen na het ingeven van de gegevens berekend en vergeleken worden. Je kan zo de financiële stroom van je bedrijf live opvolgen zodat je snel maatregelen kunt nemen, indien nodig. Wie nu al werkt met Tiber, kan vanaf het tweede kwartaal van dit jaar makkelijk overschakelen naar Focus. Alle gegevens die je al hebt ingebracht in Tiber kunnen naadloos worden overgezet naar de nieuwe toepassing zodat het verleden niet verloren gaat. Nieuwe gebruikers starten vanaf het tweede kwartaal meteen in de nieuwe webtoepassing."

Tijdens Agriflanders, van 10 tot 13 januari in Flanders Expo Gent, zullen de bezoekers via live demo’s kunnen kennismaken met de vernieuwde tool.

Meer info over Focus

Deel deze pagina: