startfoto ruitertjes

Flanders Horse Expo biedt elke paardenliefhebber wat wils

Paardenbeurs Flanders Horse Expo biedt op 23, 24 en 25 februari in Flanders Expo in Gent weer een unieke mix van (internationale) wedstrijden, demonstraties, spektakel en een uitgebreid scala aan paardenuitrusting, kleding en diensten. Highlights op de 15de editie zijn paardrijden voor mensen met een beperking en aandacht voor innovaties en kennis.

Meer dan 2000 paarden zullen tijdens drie dagen deelnemen aan (internationale) wedstrijden en demonstraties. Voor elke paardenliefhebber, klein of groot, is er veel te beleven en te zien.

mennen
Paardrijden zonder beperking

Op vrijdag 23 februari lanceert Flanders Horse Expo een speciale dag onder de noemer ‘Flanders Horse Expo goes inclusive: Paardrijden zonder beperking’. Via een speciaal ontworpen belevingsparcours zullen kinderen en volwassenen met een fysieke of mentale beperking laagdrempelig kunnen proeven van de diverse aspecten van de paardensport. Ze nemen deel aan een speciaal parcours. Dat bestaat uit stappen met pony’s in de piste, pony’s borstelen en knuffelen, ritje in de huifkar, deelnemen aan een stokpaardjesparcours ...
 

Ride & drive showproef

Op vrijdagavond (20 uur) wordt een spectaculaire Ride & drive showproef gereden, waarbij 12 teams het tegen elkaar opnemen, op het paard en op wielen. Een deel van de opbrengst van deze proef gaat naar de vzw SL-Stable - ‘Op Stap’ (die hippotherapiesessies aanbiedt aan kinderen en volwassen met fysieke of mentale beperkingen) en het Kinderrevalidatiecentrum UZ Gent.

Innovatie en kennis delen

Expertise en kennis wordt met het publiek gedeeld in diverse clinics, demonstraties en interactieve lezingen. Innovatieve bedrijven presenteren op de beurs hun nieuwste producten, zoals een app die AI (artificiële intelligentie) gebruikt om het gewicht van paarden te meten en waaiers voor paarden, waardoor ze hete zomers kunnen doorstaan.
 

 

racketball
Sport, spektakel en vorming

Verder pakt de vakbeurs uit met adembenemende shows, grote namen, provinciale, nationale en internationale wedstrijden op topniveau binnen alle paardensportdisciplines. Naast het uitgebreid programma in de pistes en seminarieruimtes vind je op Flanders Horse Expo 150 stands op de beursvloer met een uitgebreid aanbod aan ruitersportartikelen en toebehoren.
 

Praktisch

Flanders Horse Expo
Wanneer? 22, 23 en 24 februari. Vrijdag en zaterdag van 9 tot 22 uur, zondag van 9 tot 18.30 uur.
Waar? Flanders Expo, Maaltekouter 1, Gent
Toegangsprijzen:
Volwassenen aan de kassa: 29 euro (25 euro via onlinevoorverkoop)
Kinderen tussen 6 en 12 jaar aan de kassa: 22 euro (15 euro via onlinevoorverkoop)
Honden zijn niet toegelaten.
Hoe te bereiken?
Met de auto: E40 Brussel-Oostende, afrit 14 Sint-Denijs-Westrem. Parkingtickets ter plaatse aan automaat.
Met het openbaar vervoer: https://www.flandersexpo.be/bereikbaarheid-en-parking/

(i) www.flanders-horse-expo.be