Menu

Filmvertoning The Biggest Little Farm

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Thema: 
Regio: 
Bekijk het verhaal van een Amerikaans koppel dat de uitdaging aanging om een boerderij uit te bouwen volgens de principes van herstellende landbouw.

Op 21 november organiseren ILVO en Boerenbond een vertoning van de film ‘The Biggest Little Farm’. Het verhaal gaat over een Amerikaans koppel dat de stad verlaat om een boerderij uit te bouwen volgens de principes van herstellende landbouw.

De documentaire laat een periode zien van de eerste 8 jaar waarbij ze met vallen en opstaan zoeken naar een productief bedrijf gebaseerd op patronen uit natuurlijke ecosystemen. Het koppel blijft dan ook niet gespaard van massale vraatschade en extreme weersomstandigheden. Maar hun doorzettingsvermogen en groeiende passie voor planten en dieren is heel aanstekelijk en levert prachtige beelden op.

Waarom?

Met deze voorstelling gaan we op zoek naar de bedrijfsleiders die nu al werk maken van een goede bodemkwaliteit en mogelijk nog stappen zetten richting herstellende of regeneratieve landbouw. Valt daar in Vlaanderen iets aan te verdienen of is het slechts mogelijk in de geest van enkele stedelijke dromers? Enerzijds heeft landbouw een enorm potentieel om via een gezonde bodemstructuur meer koolstof op te slaan, beter water te bufferen en gezondere planten te doen groeien. Anderzijds vertalen deze inspanningen, die pas na verschillende jaren zichtbaar worden, zich meestal niet meteen in een hogere opbrengsten. Voor de filmvoorstelling gaan we hierover in gesprek met Olivier Mehuys ‘boer Olivier’, Nele Lauwers van Boerenbond en Anna Verhoeve van ILVO.

Praktisch

De voorstelling begint om 19u en vindt plaats in het auditorium van ILVO – Plant, Caritasstraat 39, 9090 Melle. Vanaf 18u openen we de deuren en voorziet ILVO brood met beleg en een selectie van Brugse kazen. Als lid van Boerenbond krijg je een gratis inkomkaart. Stuur hiervoor een mailtje naar nele.lauwers@boerenbond.be

Bovenstaande info staat bondig weergegeven op de flyer.

 

Deel deze pagina: