Ferm voor agravrouwen regio Vlamburg is gestart

13 januari 2022

Vlak voor de coronaperiode vonden we 5 gedreven boerinnen die zich wilden engageren om een nieuwe werking op poten te zetten in de regio Midden-Limburg en het Hageland. Regio Vlamburg overstijgt de provinciegrenzen van Limburg en Vlaams-Brabant en wil op die manier alle boerinnen in de ruime regio rond Diest en Herk-de-Stad samenbrengen voor vorming en ontmoeting. Alle sectoren zijn welkom!

We werden al snel grondig tegengewerkt door de coronamaatregelen, maar de goesting bleef. En van zodra er weer wat meer mocht, stak het bestuur de koppen bij elkaar en werkten we onze eerste activiteit uit.

In het najaar kwamen 13 agravrouwen van de nieuwe regio, Ferm voor agravrouwen regio Vlamburg, samen in Lummen, op het schapenbedrijf van Lissy Steegmans. We kregen, na het lokaal aperitiefje, deskundige uitleg over de schapenhouderij. Tijdens en na een fijne wandeling langs de schapenweiden en de duizendjarige eik, was er ruimte om mekaar beter te leren kennen. Want dat was tenslotte te bedoeling: met lekkere lokale hapjes en drankjes bijpraten en klinken op een nieuwe start! Een nieuwe start voor deze regio en tegelijkertijd een nieuwe start na een moeilijke periode! Dit smaakt naar meer!

Blijf je graag op de hoogte of wil je meer weten? Volg ons dan op onze facebookpagina: www.facebook.com/Ferm voor agravrouwen regio vlamburg of via https://www.samenferm.be/netwerk/lokale-groepen/vlamburg/R3003.

Nele Nackaerts, consulent Ferm voor agravrouwen