Menu

Met pensioen gaan is een grote stap

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Thema: 
Regio: 
Het einde van je loopbaan nadert en je denkt eraan met pensioen te gaan. Maar wat komt daar nu allemaal bij kijken?

Het einde van je loopbaan nadert en je denkt eraan met pensioen te gaan. Maar wat komt daar nu allemaal bij kijken? Het is een grote stap waarbij je rekening moet houden met een heel aantal zaken. Met pensioen gaan roept dan ook veel vragen op waarop wij een antwoord trachten te formuleren tijdens een tweedaagse opleiding op 2 en 26 februari in het provinciaal Boerenbondkantoor in Geel.

Financieel aspect

In de opleiding mag je een antwoord verwachten op vragen rond de procedure om pensioen aan te vragen. Wat mag je nog bijverdienen na je pensioen? Wat met sociale bijdragen? In een ander deel gaan we dieper in op de gevolgen voor erfenis en/of verdeling. Wat doe je best met de onroerende goederen?

Fiscaliteit

Ook het fiscale aspect wordt belicht. Moet je nog een belastingaangifte doen en hoe sluit je het bedrijf fiscaal af? Ook krijg je meer informatie rond overname en waardering. Wat met de grond? Kan je hem nog verhuren? Valt dit dan onder pacht?

Om een antwoord te bieden op deze en andere vragen nodigden wij een aantal sprekers met kennis van zaken uit die de wetgeving op een verstaanbare manier uitleggen. Op die manier kan je de juiste beslissingen nemen.

Praktisch

De opleiding is gespreid over twee dagen, namelijk 12 en 26 februari, telkens van 9.30 tot 16.30 uur en vindt plaats in het provinciaal kantoor van Boerenbond Antwerpen (Maal 1, Geel). ’s Middags is er een broodjeslunch. Voor deze opleiding betaal je als lid Boerenbond 35 euro (koppels betalen 50 euro). Inschrijven is verplicht en kan tot 5 februari bij Bieke Van Bael via 014 59 51 50 of antwerpen@boerenbond.be.

Deel deze pagina: