Menu

Elektronische verzamelaanvraag 2019 beschikbaar

Terug naar Actualiteit
Thema: 
Het is weer tijd voor de elektronische verzamelaanvraag. Die kun je tot zondag 21 april indienen via het e-loket. In de huidige campagne zijn er wat veranderingen ten opzichte van vorig jaar.
Laatst aangepast: 
20 februari 2019

Bron: Departement Landbouw en Visserij

Misschien is het voorbereidingsformulier voor de verzamelaanvraag 2019 inmiddels in je bus gevallen. Je kunt je verzamelaanvraag tot zondag 21 april indienen via het e-loket.

De fiche ‘Nieuw in verzamelaanvraag 2019’ op de website van het departement Landbouw en Visserij somt enkele punten op die anders zijn in de huidige campagne.

Begeleiding

Onder de helpknop vind je nuttige informatie voor het invullen van je verzamelaanvraag. Nieuw dit jaar is een link naar filmpjes met tutorials op het YouTubekanaal van het departement Landbouw en Visserij. Ze tonen onder andere hoe je percelen kunt intekenen of hoe je de tabel voor het registreren van perceelgegevens gebruikt.

Heb je nog bijkomende vragen of heb je een probleem, dan kan je bellen naar de infolijn van het e-loket. Heb je zelf geen computer of geen internet? Maak dan een afspraak met je buitendienst en laat de aanvraag daar invullen. Doe dat tijdig, want de buitendiensten zijn gesloten tijdens het paasweekend en op paasmaandag.

Opmerkingen raadplegen

Vóór het indienen van de verzamelaanvraag, moeten landbouwers de opmerkingen in het dossier raadplegen. Het e-loket kan bepaalde fouten of onvolledigheden in je aanvraag detecteren en er een opmerking over maken, maar die blijken vaak niet gelezen te worden. Raadpleeg zeker de opmerkingen in je dossier vooraleer je de aanvraag indient. De opmerkingen die bij het indienen gemeld werden op e-loket, worden nadien immers niet meer per brief of mail herhaald.

Volmacht

Wil je de verzamelaanvraag door iemand anders laten invullen, moet je hiervoor een volmacht geven. Meer informatie over volmachten staat onder de helpknop van het e-loket. Zo’n volmacht is niet altijd meteen van kracht. Regel ze dus tijdig, zodat je niet in de problemen komt wanneer als de uiterste indiendatum nadert.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Thema: