Menu

Duim je mee voor eerlijke voedselprijzen?

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Een samenloop van omstandigheden – met de Ruslandcrisis als orgelpunt – heeft ertoe geleid dat bij diverse sectoren het water aan de lippen staat. De prijzenslag die vandaag op onze afzetmarkt woedt, is hier niet vreemd aan. Het is aan ons om op te komen voor onze rechten en respect te vragen voor onze producten. Wij willen ons daarbij richten tot iedereen die onze sector een warm hart toedraagt – van winkelier tot consument, van burgemeester tot plaatselijke BV.

Laat je steun blijken

Via de affichecampagne ‘Ik duim voor eerlijke voedselprijzen’ roepen we iedere burger die het goed meent met de landbouw op om onze strijd voor eerlijke voedselprijzen te steunen. Spreek je vrienden uit het dorp en de winkeliers bij wie je klant bent aan en bezorg ze de campagneaffiche (je vindt ze achteraan de Boer&Tuinder van deze week). In elke provincie worden initiatieven genomen om de affiches aan de man te brengen.

Met de duim het web op

We willen onze boodschap viraal verspreiden via de sociale media (Facebook, Twitter, Instagram …).

  1. Neem op jouw bedrijf een selfie of een foto met je duim omhoog en plaats eventueel een land- of tuinbouwproduct op de achtergrond.
  2. Post deze foto op Facebook, Twitter, Instagram … onder de titel ‘Ik duim voor eerlijke voedselprijzen’ en met de hashtag #duimjemee.
  3. Gebruik je Facebook? Daag dan drie vrienden uit om je voorbeeld te volgen en te duimen voor een land- of tuinbouwproduct. Vrienden die geen land- of tuinbouwer zijn, maken een selfie of foto met een landbouwproduct dat hun duim verdient. Dit kan je standaard bericht zijn bij je foto: ‘Ik duim voor eerlijke voedselprijzen. Hierbij nomineer ik (3 Facebookvrienden vernoemen) om ook een foto te maken met een landbouwproduct dat jouw duim verdient.’ #duimjemee

Ga langs bij een of meerdere bekende figuren in het dorp en vraag of ook zij onze actie willen ondersteunen via hun profiel op de sociale media.

www.duimjemee.be

Door #duimjemee te gebruiken in de berichten op de sociale media zijn de foto’s ook te zien op www.duimjemee.be. Op deze website vinden de bezoekers meer informatie over de huidige voedselprijzen en wat de boer eraan verdient. Hier doen boeren en tuinders hun verhaal. Deze website moet uitgroeien tot het centrale punt van de hele actie. Het is nu aan jullie om er samen aan te bouwen. Je kunt je digitale duimfoto’s ook doorsturen naar communicatie@boerenbond.be. Wij zorgen er dan voor dat ze op de website belanden.

Deel deze pagina: