Menu

Doe tijdig je btw-aangifte. Deadline is 31 maart 2021

Terug naar Actualiteit
De deadline voor de btw-klantenlisting is 31 maart. Opgelet, je ontvangt echter geen brief van de overheid dat deze deadline eraan komt. Vergeet je de aangifte te doen of doe je ze te laat, dan riskeer je een fikse boete. Om dat te vermijden, hebben we voor jou iets ontwikkeld.

Sandra Werix, dienstbetoonconsulent Boerenbond

Voor de ingave van de jaarlijkse klantenlisting is 31 maart. Je ontving geen brief van de overheid om je hieraan te herinneren, evenmin ontvang je een brief in verband met de verlenging van de indieningstermijn. Vergeet dus niet je aangifte te doen.

Een laattijdige aangifte, zelfs één dag te laat, geeft aanleiding tot een serieuze boete.
De aangifte moet digitaal, dus via computer, gebeuren. Hoe je de aangifte precies moet doen, zie je in het instructiefilmpje hieronder.

Instructiefilmpje

De btw-klantenlisting moet worden ingediend door landbouwers die onder de bijzondere landbouwregeling vallen of zoals ook wel wordt gezegd: de forfaitaire btw-regeling. Je geeft daarbij het btw-nummer op van je afnemers, de netto-verkoopsommen en de btw-bedragen van de verkopen. Deze aangifte heeft geen financiële gevolgen want je ontvangt niets en moet niets terugkrijgen aangezien je niet btw-plichtig bent. Vergeet je de listing echter in te dienen, dan volgt er onmiddellijk een boete. Tot voor enkele jaren kon de aangifte nog op papier gedaan worden, maar nu kan dat enkel nog digitaal.

Omdat de aangifte niet moeilijk is , maar je toch snel een fout kan maken hebben we voor jou een instructiefilmpje gemaakt. Als je stap voor stap de aanwijzingen volgt, kan je zelf probleemloos je aangifte indienen.

 

Vier keer per jaar periodieke aangifte

Als je aangifteplichtig bent, moet je 4 keer per jaar een periodieke aangifte doen. Dat wordt hier niet in uitgelegd. Maar dat kan je ongetwijfeld al zelf of dat laat je doen door je boekhouder. Heb je vorig jaar niets verkocht, dan kan je heel eenvoudig een nihil-aangifte doen. Vergeet dit niet, want ook al geef je nul aan, toch zou je een boete ontvangen als je het niet doet.

We helpen je!

Lukt het toch niet met dit instructiefilmpje of twijfel je aan bepaalde dingen, neem dan gerust contact op met je dienstbetoonconsulent.

Hulp nodig?

Je consulent helpt je graag.

Meer informatie