Menu

Derde editie vernieuwde Agridagen in Ravels komt eraan

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Van vrijdag 28 februari tot en met zondag 1 maart vinden de vernieuwde Agridagen plaats.

Jan Van Bavel 

Veehouders nemen best hun agenda erbij, want van vrijdag 28 februari tot en met zondag 1 maart worden ze massaal verwacht op de derde editie van de vernieuwde Agridagen, vakbeurs voor intensieve veehouderij en mechanisatie op erfniveau, die plaatsvindt in Ravels.

De derde editie, die net zoals de vorige twee edities zal plaatsvinden in vier hallen van het complex Weelde Depot in Ravels, wordt stilaan een vaste waarde. De verhuis van de Agridagen van Geel naar de atypische locatie in Ravels was in 2016 een sprong in het onbekende. Maar het nieuwe beursconcept werd door de bezoekers én de exposanten goed onthaald. Dat bleek zowel uit de groei in het aantal exposanten (van 172 in 2016 naar 201 in 2018) als in het aantal bezoekers (van 15.500 in 2016 naar bijna 20.000 in 2018). Voor de derde editie schreef zich al een recordaantal van 210 exposanten in. De beurs zit dus nog steeds in de lift.

Veeteeltsectoren sterk aanwezig

“De focus van de beurs blijft op de pluimveesector, maar ook de andere veeteeltsectoren rundvee en varkens zijn sterk vertegenwoordigd”, zei beursvoorzitter Georges Van Keerberghen op de persconferentie waarop de Agridagen 2020 werden voorgesteld. De Agridagen kun je beschouwen als de tegenhanger van Agriflanders. “Heel wat firma’s zien de Agridagen als een opportuniteit om in contact te komen met veehouders uit Antwerpen, Limburg en het zuiden van Nederland. Maar ook bezoekers uit West- en Oost-Vlaanderen zijn meer dan welkom. Daarom organiseren we de beurs nu twee weken later dan gewoonlijk, in de krokusvakantie. Door ook meer ruimte te voorzien en het aantal standhouders nog te verhogen, hopen we uiteraard op meer bezoekers. Kennisoverdracht via seminaries blijft een vaste waarde. Verder bouwen we ook de prijskampen uit, met een nieuwe prijskamp voor het Belgisch witblauw en voor miniatuurpaardjes op zondag.”

Veehouderijseminaries

Nog nieuw is dat de seminarieruimte wordt ondergebracht in een grote tent, vlakbij hal 1. Hierdoor stijgt de beschikbare beursoppervlakte met ongeveer 6%. Geïnteresseerde veehouders kunnen zich via www.agridagen.be inschrijven voor volgende seminaries:

Rundvee: vrijdag 28 februari om 10.30 uur (thema: Is onze rundveehouderij future proof?’)
Pluimvee: vrijdag 28 februari om 18.15 uur (thema: De wereld rond met kip en ei!?)
Varkens: zaterdag 29 februari om 10.30 uur (thema: Afrikaanse varkenspest? Ik ben er klaar voor!)

Wacht niet met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt. Toegang tot het seminarie is gratis inbegrepen in de toegangsprijs voor de Agridagen.

Praktische info

Locatie: Weelde Depot, Geeneinde 54, 2381 Ravels
Openingsuren: elke dag van 10 tot 18 uur
Toegangsprijs: 11 euro, gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar
Parking: gratis

Meer info: www.agridagen.be

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Sector: