dfd

Demo’s à la carte bij Boerennatuur!

16 juni 2022

Boerennatuur Vlaanderen organiseert jaarlijks tientallen demo’s ten velde rond vier clusters (landschap, biodiversiteit, bodem en water). Je kan gratis deelnemen, maakt zo vrijblijvend kennis met onze werking én leert vooral van andere landbouwers die pal in de praktijk staan.

Landbouwers krijgen vandaag heel wat uitdagingen voorgeschoteld. Meer droogte en wateroverlast, risico op botulisme wanneer wild onder de maaibalk belandt en verlies aan biodiversiteit zijn de thema’s waarrond we nog deze maand graag oplossingen aanreiken.

Die oplossingen tonen we in de praktijk na een gebalde portie theorie. Ook steunmogelijkheden voor aanleg en beheer komen aan bod zodat we ecologisch en economisch voor een win/win proberen zorgen.

Deze maand op het programma
  • Op 21 juni van 14u tot 16u30 in Maldegem lichten we wildreddend maaien toe, tonen op het terrein de werking van de akoestische wildredder en hoe je met stuwtjes en peilgestuurde drainage aan slim waterbeheer kan doen.
  • Op 22 juni van 20u tot 22u in Meise illustreren we opties om laagdrempelig met biodiversiteit aan de slag te gaan. Een aantal landbouwers, imkers en jagers met gronden binnen de gemeente gingen al aan de slag dus bundelen we graag de kennis en de krachten.
  • Op 29 juni van 9u30 tot 12u30 zijn we te vinden op de proefhoeve in Bottelare waar je de proefpercelen kan bekijken en ondertussen uitleg krijgt over bloemrijke akkerranden, biodiverse graslanden en niet-productieve steun voor deze extra investeringen in biodiversiteit.

Al deze demo’s kaderen binnen demoprojecten rond niet-productieve investeringen. We voorzien telkens ook de optie om je te helpen bij het indienen van jouw investering via het e-loket. Profiteer je graag van deze service, breng dan zeker ook je identiteitskaart mee.

Alle informatie rond onze demo’s vind je op www.boerennatuur.be. Daar klik je op de hoofdpagina op de demo van jouw keuze en kom je alles te weten over het programma en hoe je kan inschrijven.

Bron: Boerennatuur.