Demodag pocketvergisting in de praktijk

16 augustus 2022

Reststromen uit biomassa zijn niet altijd evident te verwerken. Toch kunnen ze erg nuttig zijn. Via pocketvergisting kan uit biomassastromen energie worden gehaald. Door elementen zoals mest te laten vergisten, kan je als boer hernieuwbare energie produceren op je bedrijf. Biogas kan namelijk verbrand worden via een warmtekrachtkoppelingsinstallatie (WKK) en zo omgezet worden tot warmte en elektriciteit. 

In tijden van energieschaarste is pocketvergisting duidelijk een erg waardevolle techniek. De provincie Limburg en Boerenbond werken daarom samen in het project "Nieuwe energie voor de landbouw van morgen", dat landbouwers op de hoogte brengt van verschillende innovatieve technieken om duurzaam te verwarmen. Op 18 augustus 2022 om 13h nodigen de projectpartners Limburgse boeren uit om samen een kijkje te nemen bij een pocketvergister in bedrijf. Er wordt een bijeenkomst georganiseerd op het melkveebedrijf van Maurice Jacquemyn in Scherpenheuvel-Zichem, waar momenteel een vergister van 60 kW draait. Naast een live demo kunnen bezoekers zich ook verwachten aan een woordje uitleg over de achterliggende techniek. Zowel de randvoorwaarden als de in praktijkstelling van pocketvergisting zullen worden toegelicht. Een hapje tussendoor kan daarbij natuurlijk ook niet ontbreken. 

Schrijf je nu in

Onze demodag is niet compleet zonder jou erbij. Vergeet je dus niet in te schrijven. Dat kan via onderstaande knop, of via een mailtje naar activiteiten@boerenbond.be. Het volledige programma vind je hier