Menu

De markt: pluimvee

Terug naar Actualiteit
Sector: 
De vraag naar pluimveevlees loopt opnieuw beter en de paasdagen zorgden voor extra verbruik van kippenvlees.

Pluimvee | Braadkippenmarkt in evenwicht

Even was er het gevoel dat er donkere wolken op de braadkippenmarkt verschenen. De verstrengde coronamaatregelen en een toename van het aanbod zorgden ervoor dat er druk ontstond op de prijsvorming. Ook in Nederland was er sprake van een lichte paniekstemming, daar werd een slachterij wegens een coronabesmetting bij het personeel stilgelegd. Intussen lijkt de markt weer in beter vaarwater te zijn terechtgekomen. De vraag naar pluimveevlees loopt opnieuw beter en de paasdagen zorgen voor extra verbruik van kippenvlees. Ook het mooie weer zorgt voor positieve impulsen. Het lijkt erop dat vraag en aanbod goed in evenwicht zijn. Toch moet erop gewezen worden dat het marktevenwicht nog broos is.

Eieren | Rustige markten

Verrijktekooi-eieren

In deze paasperiode is het rustig geworden op de verwerkingsmarkt. Traditioneel valt de vraag naar verwerkingseieren ietwat terug, gezien alle paasbestellingen de deur uit zijn. Ook vanuit de foodservicebedrijven en de horeca is er wegens de coronamaatregelen weinig of geen vraag en dat weegt wel op de markt. Dit verklaart dat de verrijktekooinoteringen een stapje terugzetten.

Scharreleieren

De vraag naar scharreleieren loopt wel goed door. De retail neemt dan ook graag wat extra voorraad eieren in en dat komt de prijsvorming ten goede. In de paasvakantie wordt het traditioneel wat kalmer op de markt, maar door corona is het weliswaar moeilijk te voorspellen hoe de vraag zich verder zal ontwikkelen.

 

Meer informatie

Sector: