Menu
Sector: 
Regio: 

Vanaf nu zullen we in Boer&Tuinder even stilstaan bij marktevoluties en marktverwachtingen. Voortaan vind je de marktberichten zoals je ze vroeger kende alleen nog op onze website. Het lijkt ons nuttig om even in beeld te brengen wat daar te zien is.

Log eerst in op www.boerenbond.be, want dan krijg je ook toegang tot informatie die alleen beschikbaar is voor leden. Je vindt de marktinformatie in het Kenniscentrum, bij Marktberichten.

Onze website heeft een broodkruimelpad. Hierdoor kun je gemakkelijk terugkeren naar je vorige stap.

Tendensen

De pijltjes geven per deelsector de markttendensen weer (stijgend, dalend, stationair). Deze tendens is gebaseerd op een referentiewaarde. Is die ouder dan een maand, dan verschijnt er geen tendens. Klik op het pijltje voor meer informatie over de recente markten in deze deelsector.

Als je op het vinkje klikt en vervolgens onderaan op ‘Toon vergelijking’, dan toont de website een grafiek met de evolutie van de marktprijzen van de gekozen deelsector. Je kunt ook meerdere rubrieken met elkaar vergelijken.

Door op de naam van de deelrubriek te klikken, krijg je een grafiek met de evolutie van de marktprijzen in de gekozen deelsector. Bovenaan kan je de periode kiezen. Je kunt ook de recentste prijzen vergelijken met die van vorige jaren. Druk op ‘Vernieuw’ om de grafiek van je keuze te krijgen.

Bij sommige sectoren, bijvoorbeeld tarwe of varkens, vind je een link naar de website van relevante termijnmarkten.

Personaliseren

  • Duid in de kolom ‘Vergelijk’ jouw favorieten aan door op het sterretje te klikken. Dat kan alleen als je ingelogd bent. Bij een volgend bezoek kan je jouw favorieten in een oogopslag raadplegen.
  • Onder ‘Meest bekeken’ vind je de marktprijzen die de bezoekers het vaakst bekeken hebben binnen de sector die jij op dat moment raadpleegt.
  • De marktplaats wordt afgekort met drie letters. Je krijgt de volledige naam wanneer je er met de cursor over beweegt.
Deel deze pagina: