Menu

Crowdfunding en projectsteun voor lokale initiatieven

Terug naar Actualiteit
Regio: 
Streekmotor23 steunt lokale initiatieven in Zuid-Oost-Vlaanderen die inzetten op de omgeving en het welzijn van inwoners bevorderen. De projecten doorlopen eerst zelf een crowdfundingcampagne. Nadien verdubbelt Streekmotor23 het opgehaalde bedrag tot 5.000 euro.

Stefanie Albers, coƶrdinator Streekmotor 23

Tussen 2017 en 2019 werden zo al achttien concrete projecten mogelijk gemaakt. Een overzicht van deze projecten vind je via www.streekmotor23.be.

Dit najaar selecteert Streekmotor23 nieuwe projecten. Tot en met 18 november kan je je projectidee indienen. Belangrijk is dat de projecten een sociale component hebben: ze werken aan sociale cohesie tussen buurtbewoners of ze bevorderen het welzijn van een kwetsbare doelgroep. Daarnaast moeten de projecten ook een omgevingscomponent hebben: ze zetten de omgeving in als hefboom in het sociale project of zetten zich in voor de omgeving.

Binnen de land- en tuinbouwsector komen verschillende soorten projecten in aanmerking, denk maar aan een zorgboerderij die nood heeft aan bijkomende infrastructuur of materiaal, een korteketeninitiatief, klimaatvriendelijke aanplantingen in samenwerking met buurtbewoners of het opstarten van een werking die een boerderijbeleving mogelijk maakt voor kwetsbare kinderen.

Wil je meer weten over Streekmotor23 of praktische info over het indienen van zo’n project? Kom dan naar de infoavond op 6 november in Sint-Lievens-Houtem, Gentsesteenweg 1 B, Vlierzele. Inschrijven kan via info@streekmotor.be

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: