Menu

Coöperaties stellen hun webshop voor

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
De webshop geeft de coöperaties de mogelijkheid om door te groeien tot het aanspreekpunt voor streek- en hoeveproducten.

Zowel het Waasland, het Meetjesland als de Vlaamse Ardennen staan sterk op het vlak van hoeve- en streekproducten. Tal van producenten uit deze regio’s verenigden zich in de respectievelijke coöperaties ‘Smaak van Waas’, ‘Mmm…eetjesland’ en ‘Vlapas’.

Door samen te werken willen de producenten het verhaal van hoeve- en streekproducten sterker in de markt zetten, zonder daarbij de eigenheid van de verschillende bedrijven te verliezen. Om verder te kunnen groeien, hadden de coöperaties nood aan een vlot overkoepelend systeem voor verkoop en levering. Het Plattelandscentrum Meetjesland, dat instaat voor de begeleiding van de cvba’s, bundelde de krachten om een gebruiksvriendelijke webshop en bijbehorend logistiek systeem te ontwikkelen. 

“Dankzij Leadersteun is de webshop nu klaar. De coöperaties zijn bijzonder trots om die ook aan de buitenwereld voor te stellen. Elk van de coöperaties mocht het voorbije jaar nog nieuwe producenten verwelkomen. Deze webshop geeft de coöperaties de mogelijkheid om verder door te groeien tot het aanspreekpunt voor streek- en hoeveproducten in hun regio”, aldus Sven De Wever van het plattelandscentrum dat de coöperaties begeleidt.

Voor meer informatie en bestellingen kan je terecht op