Menu

Cera inspireert met Coop Event

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Cera organiseerde dinsdag een inspirerend studie- en netwerkmoment in Leuven voor iedereen die actief is in of voor coöperatieve ondernemingen of geïnteresseerd is in het coöperatieve model. Via vijftien verschillende workshops en infosessies werden de 170 deelnemers geïnspireerd.

De aanleiding voor het organiseren van het Cera Coop Event in het Ceragebouw in Leuven was het feit dat Friedrich Wilhelm Raiffeisen, de Duitse grondlegger van de coöperatieve gedachte, precies 200 jaar geleden geboren werd. Raiffeisen richtte de eerste boerenleenbanken (Raiffeisenkassen) op, de voorlopers van Cera. Zijn coöperatieve ideeën inspireerden duizenden mensen wereldwijd.

Workshops en infosessies

Cera bood op het event vanuit haar dienstverlening coöperatief ondernemen vijftien verschillende workshops en infosessies aan, voor alle types coöperaties in diverse sectoren. Dat gebeurde in vijf fasen: inspiratie, starten, groeien, versterken en verruimen. Per fase in het leven van een coöperatie werden er drie sessies georganiseerd. Daarbij kwamen thema’s zoals succesvol samenwerken, ledenbetrokkenheid, financiering van een coöperatie die wil groeien, goed bestuur, coöperatief ondernemen en strategie bij opschalen aan bod.

Kennisplein

Voor en na de workshops kon je op een kennisplein met coöperatieve infostanden en een ‘Cera Coop Clinic’ je ideeën aftoetsen tijdens een speeddate met een adviseur coöperatief ondernemen van Cera.

's Avonds vond ook een academische zitting plaats in de Universiteitshal in Leuven. Daarin reflecteerde Luc Sels, de rector van KU Leuven, over de rol van de universiteit in en voor een coöperatieve dynamiek.

Meer informatie en achtergrond over het event lees je volgende week in Boer&Tuinder.

Deel deze pagina: