Menu

Terug naar Actualiteit >Cera blaast 125 kaarsjes uit op City Festival

Alle regio's
Alle sectoren

Ondanks de gure wind en een fikse regenbui op tijd en stond, kon het Cera City Festival het hartje van Leuven verwarmen. Op verschillende pleinen in de stad konden bezoekers kennismaken met standhouders uit de groep en de 125ste verjaardag van de coöperatie meevieren.

Wat in 1892 begon als een kleine, lokale spaarkas, is vandaag de coöperatie Cera met zo’n 400.000 vennoten over heel België. Die vennoten zijn aandeelhouders en ondersteunen de drie kerntaken van Cera. Dat is eerst en vooral nog altijd om als grootste aandeelhouder de belangen van de KBC-groep te behartigen. Daarnaast wil Cera ook een positieve invloed uitoefenen op de samenleving door maatschappelijke projecten te realiseren. Ten derde staat Cera bekend om haar samenaankopen die interessante voordelen kunnen opleveren voor haar vennoten. Dat gaat van bepaalde producten en diensten tot toegangstickets voor evenementen.

Verjaardagsfeest voor iedereen

Zo ook voor haar eigen verjaardagsfeest. Naar aanleiding van haar 125ste verjaardag werd het Cera City Festival op poten gezet, een stadsfestival waarbij de leukste pleinen van Leuven werden ingepalmd door Cera en haar aanverwante organisaties. Vennoten konden een ticketje kopen en kregen toegang tot muziekoptredens op het Ladeuzeplein, een lekkere wafel in het stadspark of een maaltijd in studentenrestaurant Alma. Onder andere Laura Tesoro, Regi en Soulsister kregen het Ladeuzeplein in beweging. Maar ook niet-leden konden de sfeer opsnuiven en konden gratis langs alle standen kuieren, een bezoek brengen aan het foodtruckfestival, cultuur opsnuiven en genieten van randanimatie.

Zintuigen aan het werk

Ook Boerenbond was aanwezig en toverde de Grote Markt om tot een feest voor alle zintuigen. Kinderen konden er hun schoenen uittrekken en het blote voetenpad ontdekken, waar ze leren hoe het voelt om over maïskorrels en hooi te wandelen. En tentje verderop mocht je je neus aan het werk zetten en proberen te ruiken welk parfum er bij welke kruiden en landbouwgewassen hoort. Maar liefde gaat toch vooral door de maag, en dus waren er ook allerhande proevertjes van lokale producten van bij de boer. De dappere bezoekers konden toastjes met insectentapenade proberen. Een stadsfeest voor klein en groot dus, waarbij Boerenbond het platteland voor een dag naar het hart van de stad bracht. En dat werd letterlijk gesmaakt!