Menu

Brief van onze provinciaal voorzitter

Terug naar Actualiteit
Regio: 
De consument beseft eindelijk het belang van voldoende voedsel.

Joris Vande Vyvere, provinciaal voorzitter

Beste leden,

Hoe is zoiets mogelijk? Het is een vraag die we ons wel honderdduizend keer stellen. De impact van het coronavirus op onze leefomstandigheden en op onze economische activiteiten is ongezien. De angst voor het niets of niemand ontziende virus bepaalt ons dagelijks leven volkomen.

Als ik de hamsterwoede van de voorbije dagen in beschouwing neem, is voor mij één zaak zeer duidelijk: de consument beseft eindelijk het belang van voldoende voedsel. Jammer dat er pas in een crisissituatie oog is voor dat waar de land- en tuinbouw dagdagelijks mee bezig is, het produceren van voedsel.

Dat het ook in onze sectoren moeilijk werken is, is de harde realiteit. We staan voor een nieuw teeltseizoen; de eerste vroege gewassen worden geoogst en het gebrek aan personeel laat zich op alle fronten voelen. Soms lijkt het alsof we overal alleen voor staan, maar niets is minder waar. Onze organisatie is continu in de weer om de ergste noden zo veel mogelijk op te vangen. Dagelijks overleg op politiek niveau en deelname aan de Economic Management Risk Group – waar de schade bij producenten in kaart wordt gebracht en men volop zoekt naar oplossingen om de financiële gevolgen van de crisis te milderen – zijn maar twee voorbeelden van bijstand. Zo is het invoeren van de tweede plukkaart voor seizoenarbeiders een realisatie van Boerenbond. De dagelijkse coronanieuwsbrief is er om jullie op de hoogte te houden van de recentste ontwikkelingen. Weet ook dat je met alle vragen en problemen steeds terechtkunt bij onze organisatie. Een centraal telefoonnummer (016 28 61 61) en een e-mailadres (corona@boerenbond.be) staan ter beschikking. Maak er gebruik van! Boerenbond is er in deze moeilijke tijden voor jullie.

Houd het verder gezond en respecteer de opgelegde maatregelen zodat we dit sluipende gevaar voor eens en altijd naar de geschiedenisboeken kunnen verwijzen.

Jullie provinciaal voorzitter,

Joris Vande Vyvere

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: