Menu

Bouwen aan je toekomst in 2020

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Thema: 
Regio: 
Verbreed en verdiep je kennis dankzij de starterscursus.

Verena Pynaert, Vormingsverantwoordelijke AgroCampus vzw

Wil je een bedrijf starten? Denk je aan overnemen? Misschien gooi je het liever over een andere boeg met jouw bedrijf? Kom de nodige kennis oogsten in de cursus op jouw maat!

Het start met een stevige basis  

Heb jij ook de onweerlegbare kriebel om je eigen bedrijf in handen te nemen? Denk je aan starten of overnemen, volg dan de starterscursus. In de type A cursus brengen we je alle algemene landbouwkennis bij van milieuwetgeving, MAP, ruimtelijke ordening over boekhouding, verzekeringen, financiering tot aan ondernemerschap, visie & strategie. Een stevige basis om mee aan de slag te gaan.

Verdiep je in de sector van jouw keuze

Na de brede basis is het tijd om wat meer in de diepte te gaan kijken. In de type B cursus ga je je verder verdiepen in een sector naar keuze. Kies je hier voor een nieuwe sector of ga je voor verdere uitbreiding van je kennis, dat kies je zelf! De praktijkgerichte lessen worden aangevuld met bedrijfsbezoeken. Daarnaast is er ook ruimte voor eigen inbreng en lessen op aanvraag.

Deze cursus is ook uitermate geschikt om je partner beter te laten kennis maken met de sector.

Over een andere boeg

Nieuw dit jaar is de cursus ‘Nieuwe verdienmodellen’. In deze cursus ga je op zoek naar een verdienmodel op jouw maat. We nemen de huidige consument met zijn vraag naar gezonde voeding en duurzame productiemethodes onder de loep en bekijken hoe jij op hun vraag kan inspelen en tegelijk voor jezelf een inkomen kan garanderen. Denk je na over korte keten op jouw bedrijf, wil je meer richting hoevetoerisme/recreatie? Het komt allemaal aan bod in deze cursus.

Ook op maat!

Op agrocampus.be/starterscursus vind je het volledige aanbod van dit voorjaar.
Ben je op zoek naar iets anders? Laat het ons weten! Bij voldoende interesse werken we ook een cursus op maat uit.