#BOOST: 280 kinderen palmen melkveebedrijf Klaverhof Agten in

Tijdens BOOST krijgen leerlingen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een hedendaags landbouwbedrijf. Zo zien ze zelf hoe de vork in de steel zit. 

Vorig jaar was er een eerste editie van #BOOST in het Antwerpse Mol. Vandaag was het de beurt aan het Limburgse Pelt. Samen met de gemeente en de landbouwraad bezorgt Boerenbond bijna 300 leerlingen uit de plaatselijke lagere scholen een onvergetelijke dag. Gastheer – en vrouw zijn Bram Agten en Christine Boonen die samen aan de Grashoek in Pelt het melkveebedrijf Klaverhof Agten runnen.

Met een mix van leren, beleven en proeven willen we jongeren laten kennismaken met onze land- en tuinbouwsector. Naast een traditionele rondleiding voorzien we verschillende workshops en heel wat randanimatie. Het programma is niet alleen leerrijk, maar ook superleuk. We trakteren de kinderen op een lekker frietje en een hoeve-ijsje en sturen hen naar huis met een hoop mooie herinneringen en een welgevulde goodiebag. Kortom… de perfecte afsluiter van het schooljaar.

Volgend schooljaar trekt #BOOST opnieuw naar Mol, waar ze voor de tweede keer neerstrijken op de Breykenshoeve. 

Bekijk het fotoverslag