Menu

#Boerentrots en WeCanDance lanceren Farm to Table

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Drie door Belgische topchefs gecreëerde gerechten met producten van lokale West-Vlaamse landbouwers worden op het festival aangeboden aan alle bezoekers in de nieuwe Farm to Table-tent. WeCanDance ging op zoek naar de chefs, #Boerentrots naar de landbouwers.

Matty Veulemans, stafmedewerker Communicatie Boerenbond

'Farm to table' of van boerderij tot tafel. In dit concept ontmoeten het dancefestvial WeCanDance en #Boerentrots elkaar. Het concept is eigenlijk eenvoudig, maar toch ook uniek. Drie door Belgische topchefs gecreëerde gerechten met producten van lokale West-Vlaamse landbouwers worden op het festival aangeboden aan alle bezoekers in de nieuwe Farm to Table-tent. WeCanDance ging op zoek naar de chefs, #Boerentrots op zoek naar de landbouwers.

WeCanDance vindt van 9 tot 11 augustus plaats op het strand van Zeebrugge. De organisatoren willen verder gaan dat enkel muziek. “We willen ons publiek tonen dat lekkere, gezonde én seizoensgebonden festivalfood met een gastronomisch accent perfect samengaat met grote events zoals WeCanDance”, vertelt organisator Bart Roman.

Er werden 3 gerechten gecreëerd, met vis, vlees of groenten in de hoofdrol. De drie topchefs zijn niet van de minsten. Gault Millau-groentechef Nicolas Decloedt (Humus x Hortense), Nord Sea-chefs Willem Hiele (restaurant Willem Hiele) en Sean Uytterhaegen (Dierendonck/Carcasse). De chefs werken samen met lokale landbouwers en zijn duidelijk. “Zonder goede producten, geen hoogstaande gerechten”. Binnenkort zal je de samenwerking tussen de landbouwers en de chefs ook in een aantal filmpjes zien op www.boerentrots.be.

Elke chef creëerde voor WeCanDance een gerecht dat uitsluitend bestaat uit producten van bij ons. Met deze aanpak wil het festival het grote publiek tonen dat koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten bijzonder lekker én duurzaam is. “Sinds het ontstaan van het festival zetten wij in op een duurzame aanpak op het vlak van afval, recyclage én kwaliteitsvolle lokale foodpartners”, zegt festivalorganisator Bart Roman. “Zo is er op het hele festivalterrein geen fastfood te vinden.”

“Met dit Farm to Table-concept treden we wel wat uit onze comfortzone. Je serveert niet alle dagen gastronomische gerechten op een dancefestival”,  zegt chef Nicolas Decloedt. "Dit biedt ons wel de kans om onze boodschap van lekker, gastronomisch koken met lokale seizoensgebonden groenten uit te dragen bij een zeer breed publiek.”

Ben jij ook #Boerentrots? Teken het manifest hier.

Deel deze pagina: