Menu

Boerenbond vraagt gouverneur om versoepeling van het captatieverbod

Terug naar Actualiteit
Thema: 
Regio: 
Het captatieverbod is nog steeds van kracht in West-Vlaanderen. Boerenbond vroeg om een versoepeling voor de leden, om onder meer nieuwe aanplantingen van bloemkool makkelijker te maken.

Michiel Van Robaeys, regioconsulent

Eind augustus vroeg Boerenbond West-Vlaanderen aan de diensten van Gouverneur Carl Decaluwé of het mogelijk was het huidige captatieverbod wat te versoepelen. Heel wat leden contacteerden ons met deze vraag in functie van teelten die dringend behoefte hebben aan water, onder andere de nieuwe aanplantingen van bijvoorbeeld bloemkolen. De respons op onze vraag was negatief. De waargenomen en opgevolgde peilen in combinatie met de weersvoorspellingen bleken nog onvoldoende om captatie mogelijkheden toe te laten. De toestand wordt deze maand opnieuw geëvalueerd.

Beperkt capteren Mandel en Gaverbeek

Afgelopen woensdag raakte dan bekend dat het opnieuw mogelijk is om te capteren uit De Mandel en de Gaverbeek. Voor de overige waterlopen geldt nog steeds het captatieverbod. Er zal een dagelijkse opvolging zijn van de ontwikkelingen. Het captatieverbod voor de andere waterlopen en de handhaving is nog steeds van kracht.

Middenkust

De private put in Roksem is sinds vorige week gesloten, waardoor er een alternatieve waterbron verdwijnt. De gouverneur en provincie blijven maximaal zoeken naar andere bronnen.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Thema: