Menu

Boerenbond voorziet containerkamers om quarantaine mogelijk te maken

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Vanuit Boerenbond zetten we hard in op de veiligheid op onze tuinbouwbedrijven. Een van de laatste stappen hierin is het voorzien van voldoende capaciteit om mensen die positief testen te kunnen afzonderen om zo verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Chris Botterman, Hoofd Sociale Zaken Boerenbond

Daarom hebben we bij Flexotels 100 containerkamers gereserveerd die door de sector gebruikt kunnen worden indien nodig.

Wat als een van je werknemers positief test?

Je neemt best even contact op met je huisarts om af te spreken hoe deze persoon verder opgevolgd moet worden. De persoon die positief getest heeft, moet meteen afgezonderd worden van de rest van het personeel om verdere besmetting te vermijden. Ook de andere personeelsleden uit dezelfde bubbel kan je best laten testen.

Wat als ik geen mogelijkheid heb tot afzondering?

Boerenbond heeft bij Flexotels 100 containerkamers gereserveerd. Je kan als lid van Boerenbond hier zelf ook een of meerdere kamers van huren. Een kamer bevat een bed met matras, opbergkasten, twee stoelen, een tafel en bedlinnen.

Kostprijs

De reserveringskosten worden op vraag van Boerenbond betaald door het Waarborg en Sociaal Fonds voor het Tuinbouwbedrijf. De huurprijs van de kamers is volledig ten koste van de werkgever. Een kamer kost 125 euro per week met een minimum huurperiode van 2 weken. Daar bovenop komt een kost voor het leveren en plaatsen van de kamers. Deze is afhankelijk van je woonplaats:

  • Tot 100 km rond Eindhoven: 950 euro
  • Tot 150 km rond Eindhoven: 1200 euro
  • Tot 250 km rond Eindhoven: 1425 euro

Wat moet ik voorzien?

Voorzie een locatie die goed bereikbaar is met de vrachtwagen en waar een aansluiting op het elektriciteitsnet mogelijk is. Hiervoor heb je een aansluiting nodig van 32 amp 5CEE. Om een kamer te kunnen plaatsen heb je een oppervlakte van ongeveer 15 m² nodig.

Hoe kan ik reserveren?

Als je gebruik wil maken van de containerkamers neem je contact op met Flexotel op 0031 499 37 84 01 of via info@flexotels.com. Bij je reservatie geef je volgende informatie mee:

  • Jouw contactgegevens: naam, adres, e-mail, telefoonnummer
  • Aantal kamers dat je wil huren
  • Locatie waar de kamers geplaatst moeten worden
  • Dat je gebruik maakt van de gereserveerde kamers van Boerenbond