ddf

Boerenbond-lid levert aan de VLAM-Smaakfabriek op Rock Werchter

1 juli 2022

In de Smaakfabriek staan lokale, verse en seizoengebonden producten van bij ons centraal.

Rock Werchter geeft met de nieuw opgerichte Smaakfabriek de voorkeur aan samenwerking met producenten uit de regio voor lekkere festivalkost.

De Smaakfabriek zal onder andere platbrood met bianca bodem, witte asperges en krokante zomergroenten, bio-chicken Makhani, pulled beef bio-bun en kapsalon gyros met gemarineerd Belgisch varkensvlees, aardappelblokjes, slaatje en looksaus op basis van yoghurt aanbieden.

In marktkraampjes zijn Belgische (hoeve)zuivel, vers fruit, streekbieren met Belgische kaas en streekmosterd te verkrijgen alsook pistolets met witte pens of rosbief en hun groentegarnituur.

Thomas van Hoevewinkel Van Den Boer

Het is de eerste keer dat VLAM onder de koepel Lekker van bij ons samenwerkt met Rock Werchter. Loïc Van Impe zet zijn schouders mee onder de samenwerking en bedacht de gerechten die zullen worden aangeboden. Hij zal op de vier festivaldagen ook aanwezig zijn in de keuken van de Smaakfabriek.

df

Loïc legde mee de contacten met de Belgische producenten en nam ook een video op bij Thomas van Hoevewinkel Van Den Boer in Schriek, vlakbij Werchter, die meerdere producenten verzamelde voor de samenwerking.

In en rond de Smaakfabriek op de festivalweide komen sfeerbeelden waarin lokale producten en hun producenten worden uitgespeeld. 

Bron: VLAM.

De reportage, die in 2020 verscheen, vind je hieronder.