Menu

Boer Olivier is de beste Newbie

Terug naar Actualiteit
Veehouder Olivier Mehuys uit Diksmuide mocht als eerste de Newbie Award mee naar huis nemen. Hij viel op door zijn unieke bedrijfsvoering: de productie van natuurrundsvlees en het produceren van eieren via een mobiele kippenstal.

Nele Kempeneers

Om het belang van nieuwkomers in de land- en tuinbouwsector erkennen en hen meer te ondersteunen, werd het Europees project Newbie opgestart, met onder andere de steun van de Sustainable Food Economies Research Groep (SFERE) van KU Leuven. Succesvolle starters (zowel overnemers als mensen die van nul een bedrijf opstarten), worden door Newbie in de kijker gezet en hun businessmodellen worden onder de loep genomen. Dat gebeurt onder andere via de uitreiking van de Newbie-award. Veehouder Olivier Mehuys uit Diksmuide mocht als eerste deze award mee naar huis nemen. Hij viel op door zijn unieke bedrijfsvoering: de productie van natuurrundsvlees en het produceren van eieren via een mobiele kippenstal. Boer Olivier, zoals hij zichzelf voorstelt, was erg blij met de prijs: “Toen ik in het traditionele vleesveebedrijf van mijn vader stapte merkte ik op dat we als producent onze klant niet kennen. Naast de klassieke landbouwactiviteiten ben ik dan twee nieuwe takken opgestart: Salers natuurrunderen die op natuurweides grazen en eieren uit een mobiele kippenstal, met kippen die elke week op een ander stuk weide scharrelen. Op die manier creëer ik meerwaarde en heb ik via de verschillende lokale verkooppunten een relatie met de consument.” De trotse winnaar neemt niet alleen de award mee naar huis, maar mag zich ook verwachten op een promostunt en kennisuitwisseling met andere nieuwelingen in de landbouw uit Europa.

De andere laureaten waren An Adriansen, Stéphanie De Caluwé, Eddy Leclere en Colette Lammens, Bert De Coninck, Evi Van Camp, Wim Fobelets en Siska Vanpetegem.

Deel deze pagina: