Menu

Terug naar Actualiteit >Bioveiligheid Awards uitgereikt op Agribex

Alle regio's

Spannende momenten deze voormiddag om 11 uur op de stand van DGZ op Agribex, waar de winnaars van de Bioveiligheid Award werden bekendgemaakt. Dat gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege en van Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. Deze award is een bekroning voor de rundveebedrijven die samen met hun bedrijfsdierenarts werken om de bioveiligheid op hun bedrijf te verbeteren.

Van de 93 bedrijven die zich inschreven, werden er zestien geselecteerd. Uiteindelijk nomineerde de jury negen bedrijven, drie uit elke categorie: vleeskalverhouderij, vleesvee- en melkveehouderij. Ook het publiek kon zijn stem uitbrengen. Niet minder dan 8000 publieksstemmen werden geteld. “Deze massale respons bewijst dat de rundveehouders zich steeds meer bewust zijn van bioveiligheid”, zei DGZ-voorzitter Marcel Heylen. “De veehouders zullen hun inspanningen verder zetten, want gezonde dieren en gezond en veilig voedsel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

In de categorie vleeskalveren was de award voor de familie Van Loon uit Weelde (foto boven). In de categorie vleesvee (foto links) ging de bekroning naar de familie Demasure uit Avelgem. In de categorie melkvee was de eer weggelegd voor de familie Maes uit Melsele (foto rechts). Deze drie bedrijven kregen een mooi geldbedrag als prijs. Ook de bedrijfsdierenartsen die deze bedrijven begeleiden deelden in de eer en ontvingen een fles champagne.