Menu

Bezig met stalvoedering vers gras?

Terug naar Actualiteit
Regio: 
Je hoort meer en meer landbouwers over stalvoederen van vers gras. Het komt bij ons zeer weinig voor, maar het systeem heeft wel enkele voordelen: je krijgt een hogere benutting van het eiwit, je valoriseert meer het najaarsgras …

Raf Steegmans, landbouwconsulent

Niet voor iedereen

Economisch is het interessant met ook minder nood aan krachtvoer, maar het is niet zo simpel. De vakkennis van de boer komt nog meer naar boven om het goed te doen draaien! Als het niet optimaal draait, verlies je ook de voordelen. Constante bijsturing van je rantsoen is een vereiste. Maar ook qua arbeid, gronden … moet het systeem je passen. Binnen Vlaanderen is er bij de boeren en bij adviseurs minder kennis van het systeem. Daarom nemen we het initiatief ter oprichting van een ‘lerend netwerk’: een beperkte vaste groep melkveehouders die kennis en ervaringen uitwisselen en themagericht op zoek gaan naar extra kennis van voorlichters.

Leer van elkaar!

Ben jij bezig met stalvoederen van vers gras, of denk je ermee te starten, dan is deze groep iets voor jou. We richten er een op voor melkveehouders in de provincies Limburg en Antwerpen.

Interesse? Laat het weten aan Sander Hoogstijns (Antwerpen) via 0494 44 76 80, sander.hoogstijns@boerenbond.be of aan Raf Steegmans (Limburg) via 0485 28 32 38, raf.steegmans@boerenbond.be.

Meer informatie

Regio: