Bereken je impactscore

5 mei 2022

Momenteel loopt het openbaar onderzoek over de PAS (programmatische aanpak stikstof). Heb jij er zicht op of dit gevolgen heeft voor je bedrijf? Om dit te weten is het goed om de impactscore van je bedrijf te kennen. Maar die zal je zelf moeten berekenen, want een nieuwe PAS-brief van de overheid moeten we niet verwachten.

Hoger, lager

Hoewel de regels voor de definitieve PAS nog niet beslist zijn, lijken bedrijven met een impactscore hoger dan 0,025% plots oranje bedrijven te worden die beperkt worden qua uitbreiding. De boodschap is dus: bereken je impactscore om je eigen situatie correct in te schatten.

Zelf berekenen

Je kan de impactscore zelf opmaken aan de hand van volgend instructiefilmpje: www.boerenbond.be/berekenjeimpactscore.

Hou zeker je vergunde dierenaantallen bij de hand want dat heb je nodig bij het invullen. Wanneer je de impactscore krijgt opgestuurd via mail, mag je die zeker doorsturen naar oostvlaanderen@boerenbond.be. We bezorgen je een schema met de mogelijke gevolgen.

Krijg ondersteuning op een zitdag

Lukt het niet meteen om zelf de berekening te maken, geen paniek. Vanuit Boerenbond organiseren we ook een aantal zitdagen waarop consulenten je begeleiden bij de berekening van de impactscore.

  • 17 mei in Sint-Niklaas;
  • 23 mei in Herzele;
  • 23 mei in Zele;
  • 1 juni in Aalter;
  • 2 juni in Sint-Laurins;
  • 2 juni in Oudenaarde.

Deze zitdagen vinden plaats in de voormiddag. Je kan je hiervoor inschrijven via 09 243 88 20 of oostvlaanderen@boerenbond.be