Menu

Beperkt aantal activiteiten Dag van de Landbouw afgelast door Afrikaanse varkenspest

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Door de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest bij everzwijnen in de provincie Luxemburg zullen drie bedrijven helaas niet kunnen deelnemen aan de Dag van de Landbouw op zondag 16 september.

Aanstaande zondag vindt de 36ste editie van de Dag van de Landbouw plaats op 44 bedrijven, waaronder 3 varkensbedrijven. ‘’Hoewel het risico op besmetting via publieksbezoek op de varkensbedrijven minimaal is, nemen we de situatie ernstig. We willen geen enkel risico voor onze bedrijven nemen’’, zegt Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond.

Hiermee geeft Boerenbond gevolg aan de richtlijnen van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) inzake Afrikaanse varkenspest, die stellen dat het betreden van varkensstallen en -bedrijven tot het strikte minimum beperkt moet worden.

Met name de varkensbedrijven in Millen, Wingene en Sint-Maria-Latem zullen genoodzaakt zijn hun geplande activiteiten te annuleren. U heeft evenwel nog steeds de kans om de vele andere bedrijven te bezoeken en de activiteiten mee te pikken.

Meer weten over  de Dag van de Landbouw?

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Sector: