Beluister onze podcast over bedrijfsopvolging

4 januari 2022

De laatste jaren is het gebruik van podcasts enorm toegenomen. Podcasts zijn een nieuwe manier om informatie of verhalen over te dragen. Het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging van Boerenbond ontwikkelde eind vorig jaar een splinternieuwe podcast. Daarin proberen we in drie afleveringen alle aspecten van bedrijfsopvolging en de bijbehorende samenwerking tussen generaties te belichten.

Een podcast is een luisterverhaal waarbij de luisteraar de touwtjes in handen heeft. In tegenstelling tot een radioprogramma, dat live is en je maar op één moment kan beluisteren, is een podcast op voorhand opgenomen. Hij is zo opgesteld dat je hem op gelijk welk moment kan beluisteren of onderbreken. Meestal bestaat een podcast als een afgelijnd programma, dat zich in een bepaald thema of onderwerp verdiept. Zo gaan deskundigen in gesprek of discussie over hun vakgebied en vertellen ze een onderbouwd verhaal, dat wordt geïllustreerd met voorbeelden en anekdotes. Het kan gaan over een bepaalde muziekstijl, een stukje geschiedenis, verkiezingen … maar ook over bedrijfsopvolging en samenwerking in onze sector.

Waarom een podcast?

Als begeleider bij familiegesprekken zitten we op de eerste rij om emoties die bij een overnameproces komen kijken vast te stellen. Heel vaak komen dezelfde vragen, gevoelens, bedenkingen en frustraties terug. We vertellen die ook tijdens voordrachten, maar de boodschap is altijd sterker als ze uit de mond van een gelijkgezinde komt. Daarom organiseren we elk jaar twee inspiratieavonden bedrijfsopvolging, waarbij we alle gezinsleden uitnodigen om stil te staan bij de invloed van het overnameproces op eenieder. Daarbij zetten we overlaters, overnemers, broers, zussen en partners samen in groepjes om ervaringen uit te wisselen. Zo tonen we aan dat jij niet alleen vragen en bezorgdheden hebt bij een generatiewissel. Maar we willen nog meer mensen bereiken en onze boodschap beter verspreiden. Daarom vertellen we de verhalen zoals we ze horen op de bedrijven.

Bedrijfsopvolging en samenwerking zijn thema’s waarover mensen niet zo gemakkelijk getuigen. Over de gemakkelijke, positieve zaken natuurlijk wel, maar we willen dieper graven en de ‘rauwe’ emoties er ook tussen steken. Daarom hebben we de verhalen die vaak terugkomen verzameld, geanonimiseerd en laten inspreken door ‘acteurs’ die op een vrije manier de getuigenissen vertellen. Zo kunnen twijfels, angsten en ergernissen zonder remmingen worden verteld, zonder het risico dat er op iemands tenen wordt getrapt.

Getuigenissen én antwoorden

In drie afleveringen proberen we zo veel mogelijk alle aspecten van bedrijfsopvolging en de bijbehorende samenwerking tussen generaties te belichten. Dat doen we door getuigen te laten horen (met elk hun specifieke vragen), maar ook antwoorden op vaak terugkerende vragen te bieden. Vanuit de jarenlange expertise bij het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging en de partners geven we tips en tricks, onder meer van agro-expert Caroline Tack van KBC en Jacky Swennen, productmanager Landbouw bij SBB.

Van oriëntatie tot beslissingsmoment

Waarom kiezen kinderen om in het bedrijf te stappen en wat zijn de obstakels? Hoe begin je aan dat proces, waar kijkt de bank naar? Waarom is een financieel plan belangrijk, en hoe begin je eraan? Hoe pak je de waardebepaling van je bedrijf aan? Dat komt in de eerste aflevering van de podcast aan bod.

Samenwerken over generaties heen

In onze sector werken familieleden heel vaak voor een (zeer) lange termijn samen. Het is een belangrijk deel van de carrière van zowel overdrager als opvolger en heeft een invloed op het hele gezin. Een goede basis voor die samenwerking is van cruciaal belang, daarom wijden we hier een volledige aflevering aan. Waarom is een vast overlegmoment zo belangrijk? Wat is het verschil tussen een overnamecontract en een samenwerkingsovereenkomst? Hoe regel je de financiële stromen op het bedrijf? Wat zijn de belangrijkste thema’s om afspraken vast te leggen bij de samenwerking?

Familie in het familiebedrijf

We zijn van oudsher een familiale sector, waarbij er gewoond en gewerkt wordt op dezelfde locatie en waar vaak al vele generaties naast en met elkaar geboerd is. Er hangt dus veel emotie vast aan het familiebedrijf. Veel vragen en bezorgdheden in het kader van de generatiewissel hangen hier dus ook mee samen. Hoe zorgen we voor een duidelijke en open communicatie naar alle kinderen? Hoe kunnen we een evenwicht vinden tussen de belangen van het bedrijf en opvolger, en de belangen van alle kinderen (gelijkberechtiging)? Wat met de (meewerkende) partner? Hoe zorgen we voor een goed evenwicht tussen werk en privé?

Het goede voornemen

De grootste valkuilen zijn een gebrekkige communicatie en het ontbreken van duidelijke afspraken en doelstellingen op lange termijn. Daarom deze oproep: maak de aanpak van deze thema’s jouw belangrijkste goede voornemen voor het nieuwe jaar. Beluister de podcast, deel hem met je familie, met de personen met wie je samenwerkt, en bespreek wat je gehoord hebt. Wat herkennen jullie? Wat kan je aanpakken? Weet dat je hier niet alleen voor staat. Het zijn inderdaad niet altijd simpele gesprekken om aan te gaan of te blijven volhouden. Het is ook niet vanzelfsprekend om die gesprekken in te plannen in drukke agenda’s. Maar het loont de moeite om hier een gaatje voor vrij te houden. Aarzel niet om ons te contacteren als je nood hebt aan een duwtje in de rug, of als je ons er graag bij hebt om zo’n gesprek te begeleiden.

In de podcast vertellen we de verhalen zoals we ze horen op de bedrijven.

Charlotte Cobbaert

Praktisch

Je kan de drie afleveringen beluisteren via je computer, tablet of smartphone door te surfen naar deze weblink. Verder kan je ook de gratis PodBean-applicatie op je smartphone downloaden via de Apple App Store of de Play Store van Google (voor Android): typ in de zoekfunctie ‘podbean’ en kies uit het keuzemenu voor de app ‘podbean podcast app & player’ met het zwartgroene logo. In de app kan je zoeken op ‘Boerenbond’ en zo kom je bij onze episodes van ‘Over-Later’ terecht.