Belplant is de nieuwe naam voor Phytofar

13 mei 2022

Op donderdag 12 mei vond de algemene vergadering van Phytofar, de Belgisch-Luxemburgse vereniging van de industrie van plantenbescherming, plaats in Brussel. Opvallendste feit was de naamsomvorming van deze vereniging tot Belplant.

Belplant staat voor Belgisch, voor mooie, sterke planten met voldoende productie, zeker in deze woelige tijden. In het groene logo kan je de ploegvoor herkennen. Daarmee wil Belplant duidelijk maken dat ze ter beschikking staat van land- en tuinbouwers in diverse landbouwsystemen die hun best doen om voldoende, gezond en duurzaam voedsel te voorzien.

dfd
Sylvain Moissonnier nieuwe voorzitter

Martin Van Gheluwe (Syngenta) gaf na drie jaar voorzitterschap en 45 jaar actief geweest te zijn in de (inter)nationale sector van zaden en gewasbescherming de voorzittersfakkel door aan de Fransman Sylvain Moissonnier (Bayer CropScience).

Die wil via drie pijlers de continuïteit van de vereniging verzekeren: zorgen voor voldoende toolboxen voor land- en tuinbouwers, inzetten op innovatie om de doelstellingen van de Green Deal te bereiken en werken aan de digitale mutatie.

Thema van de algemene vergadering was ‘Diversiteit – Disruptie – Transitie: De evolutie van de gereedschapskist voor plantenbescherming’. Meer dan 130 geïnteresseerden volgden dit debat ter plaatse én online.

Bron: Boerenbond.