Menu

Belgische aardappelketen ondertekent intentieverklaring voor oprichting brancheorganisatie

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

De Belgische aardappelketen, die vertegenwoordigd wordt door het Agrofront, waarin behalve Boerenbond ook het ABS en FWA verenigd zijn, en door Belgapom, voor handel en verwerking, heeft de intentie zich te organiseren in een erkende brancheorganisatie (BO) aardappelen. De intentieverklaring werd ondertekend in het Brusselse Museum van de Molen en de Voeding in Evere. Niet toevallig loopt daar momenteel een tentoonstelling over aardappelen, 'Patat! Van papa tot Bintje', die je nog tot 31 december kunt bezoeken.

Deze Belgische brancheorganisatie voor aardappelen, waarin de schakels van de teelt, de handel en de verwerking van consumptieaardappelen zich verenigen om samen de toekomst van deze sector uit te bouwen, wil uitgroeien tot een platform van de aardappelketen en fungeren als kenniscentrum op nationaal en regionaal vlak en kan daarvoor ook internationale contacten en samenwerking opzetten.

De nieuwe brancheorganisatie wil zorgen voor één krachtig geluid vanuit de Belgische aardappelketen. Bovendien wil ze de ambities van de sector uitdragen en met oplossingen voor gemeenschappelijke vraagstukken komen.

Voorzitter Sonja De Becker ondertekende de intentieverklaring namens Boerenbond: "Voor een duurzame groei van de sector en een win-winsituatie in de aardappelketen."