Menu

Belgisch rundvlees op het menu

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Vorig jaar lanceerde minister Ducarme, samen met de landbouworganisaties, vleesverwerkende bedrijven en horecafederaties, het horecacharter. Dit charter heeft als doel het kwaliteitsvol en lokaal geproduceerd Belgisch rundvlees meer te promoten en zichtbaar op de kaart te zetten in de horeca.

Roel Vaes, adviseur Rundvee Boerenbond

Vanuit Boerenbond ondersteunen we alle initiatieven om ons kwaliteitsvol en met passie geproduceerd Belgisch rundvlees meer ingang te doen vinden in de horeca.

Om deze inspanningen meer zichtbaar te maken, heeft minister Ducarme een logo voorgesteld dat horecazaken op hun gevel kunnen aanbrengen. Hiermee geven ze aan dat er Belgisch rundvlees wordt geserveerd. Volgens de minister is het belangrijk om alles in het werk te stellen opdat de consument makkelijk de restaurants herkent waar er Belgisch rundvlees wordt geserveerd.

Daarnaast is het voor restaurantuitbaters een extra troef om aan de klanten een mooi en duidelijk verhaal te vertellen van de lokale vleesveehouder in de buurt, die met liefde voor zijn dieren heeft gezorgd voor het lekker en mals stuk rundvlees op hun bord. Via deze link komen geïnteresseerde horeca-uitbaters alvast te weten komen waar in hun buurt zij terecht kunnen bij vleesveehouders die hun met lekker lokaal rundvlees kunnen bevoorraden.

 

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Sector: