Bedrijfsbezoek biovleesveehouderij

28 juli 2022

Interesse in biologische, grondgebonden vleesveehouderij? Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat je je goed informeert en weet wat dit in de praktijk betekent.

Tijdens dit bedrijfsbezoek brengen we dit proces dan ook in beeld, beschrijven we enkele kansen en uitdagingen en luisteren we naar de visie van een ervaren vleesveehouder/akkerbouwer.

We zijn te gast op de Natlandhoeve van Jos De Clercq. Al sinds de jaren ’90 baat Jos er een gemengd biologisch bedrijf uit. Zijn veestapel, die bestaat uit robuuste Limousins, heeft een hoge natuurlijke weerstand en leent zich uitstekend voor biologische veehouderij en natuurbegrazing. Op de biologische akkers worden ruwvoeders en biogranen geteeld. De granen zijn voornamelijk bestemd voor humane consumptie en worden lokaal verwerkt en afgezet.

Praktisch

Het bezoek vindt plaats op maandag 8 augustus om 13u30 te Steenberg 74, 3500 Hasselt. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan via eveline.driesen@biozoektboer.be of https://www.boerenbond.be/opleidingen.