Menu

Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderij in Voeren

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Tijdens dit bedrijfsbezoek luisteren we naar de ervaringen van een melkveehouder die niet zo lang geleden omschakelde.

In Voeren en Haspengouw zijn er een aantal gangbare melkveebedrijven die potentieel hebben om de stap naar bio te zetten. Ook de marktvraag naar biologische producten neemt jaarlijks toe. We willen die kansen grijpen, maar op een beredeneerde manier. Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat de geïnteresseerde landbouwer weet wat hem/haar te wachten staat. Tijdens dit bedrijfsbezoek brengen we dit proces dan ook in beeld en luisteren we naar de ervaringen van een melkveehouder die niet zo lang geleden omschakelde. We zijn te gast bij Marc en Josiane Roex-Crutzen in Teuven, waar zij ook een ijssalon uitbaten. Marc besloot in 2017 om te schakelen naar bio en intensiever te gaan beweiden. Adviseur Pieter Van Rumst (Obs’Herbe) hielp hem daarbij en werkte een efficiënt beweidingschema uit. Tijdens het bedrijfsbezoek zullen Marc en Pieter hier dieper op ingaan.

Het bedrijfsbezoek vindt plaat op 26 augustus van 13.30 u tot 16.30 uur. Deelname is gratis
Inschrijven, vanwege coronamaatregelen verplicht, via www.innovatiesteunpunt.be/kalender of info@innovatiesteunpunt.be of 016/28.61.02

Deze activiteit is een organisatie binnen het project ‘Bioclusters’, een gezamenlijk initiatief van Innovatiesteunpunt, Boerenbond, Bioforum Vlaanderen en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Sector: