Na de aankondiging van een strategisch partnerschap met Microsoft in 2021, lanceert Bayer nieuwe cloudgebaseerde oplossingen voor de agrovoedingsindustrie: AgPowered Services van Bayer in combinatie met het nieuwe Microsoft Azure Data Manager for Agriculture bieden kant-en-klare oplossingen.

De oplossing worden aangeboden aan bedrijven en organisaties, van start-ups tot multinationale ondernemingen, als licentie en om te gebruiken voor hun eigen interne of klantgerichte digitale oplossingen.

Bedrijven die technologieën voor een agrarisch bedrijf ontwikkelen, kunnen bijvoorbeeld voortbouwen op de nieuwe cloudinfrastructuur en kernfuncties van Microsoft (Azure Data Manager for Agriculture) en licenties kopen voor aanvullende mogelijkheden (Bayer AgPowered Services) om digitale tools te bouwen die bijdragen aan gunstige agronomische resultaten.

Evenzo kunnen bedrijven in consumptiegoederen het cloudaanbod gebruiken om oplossingen te bouwen die inzicht bieden in voedingsstoffen, duurzaamheid en productiepraktijken wat helpt om vertrouwen bij consumenten, belanghebbenden en investeerders te vergroten.

Azure Data Manager for Agriculture combineert tientallen jaren van Bayer's agrarische expertise met de cloudoplossingen van Microsoft. Nadat de eerste preview vandaag is gestart, waardoor klanten zowel de Azure Data Manager als AgPowered Services kunnen verkennen, zal de volledige commerciële beschikbaarheid op een later tijdstip worden aangekondigd.

“Alleen innovatie kan zorgen voor wereldwijde voedselzekerheid en tegelijkertijd de planeet beschermen. Moderne landbouw en voedselproductie genereren een enorme hoeveelheid waardevolle gegevens die de productiviteit en duurzaamheid kunnen stimuleren”, aldus Dr. Robert Reiter, hoofd R&D voor de Crop Science Division van Bayer.

“Deze gegevens zijn echter vaak losgekoppeld, niet bruikbaar in de hele waardeketen, en de kosten om vanaf nul digitale oplossingen op te bouwen zijn hoog. Onze nieuwe cloudgebaseerde oplossingen helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. Klanten kunnen de infrastructuur en mogelijkheden gebruiken om hun eigen digitale oplossingen en producten te bouwen bovenop de meest robuuste verzameling agronomische data ter wereld.”

Ecosysteem van transparantie

Deze cloudaanbiedingen ondersteunen ook een ecosysteem dat zorgt voor meer transparantie in de hele waardeketen van voedselproductie. Deze transparantie, mogelijk gemaakt door end-to-end interoperabiliteit, zou het voor consumentengoederenbedrijven gemakkelijker maken om samen te werken met telers op basis van hoe gewassen worden verbouwd en consumenten helpen beter geïnformeerde aankoopbeslissingen te nemen op basis van herkomstpraktijken.

Het potentieel om duurzame landbouw en voedselproductie te ondersteunen, kan uiteindelijk ten goede komen aan bedrijven, telers, consumenten en de planeet.

"Om een duurzamere toekomst in de landbouw mogelijk te maken, moeten we innovatie opschalen, wat begint met data", zegt Ralph Haupter, President van Microsoft EMEA. "Dankzij onze samenwerking met Bayer kunnen we profiteren van elkaars ervaringen om organisaties in staat te stellen de huidige uitdagingen in de landbouw aan te gaan."

Naast het gebruik van het platform om hun eigen interne en klantgerichte digitale platforms te ontwikkelen, zullen bedrijven en organisaties de mogelijkheid hebben om hun eigen oplossingen naar Azure Data Manager for Agriculture te brengen en deze beschikbaar te stellen voor licentieverlening, vergelijkbaar met hoe Bayer haar AgPowered-services aanbiedt als add-ons voor Azure Data Manager:

Bayer Imagery Insights – Volgt de gezondheid van gewassen in de loop van de tijd en identificeert in percelen snel de gebieden die aandacht nodig hebben door middel van een reeks satellietbeelden en ondersteunende gegevens binnen individueel geselecteerde geografische gebieden.

Bayer Growing Degree Day Calculation – Zorgt voor een berekening voor Growing Degree Days (temperatuursom), een cruciale input voor modellen die gericht zijn op het identificeren van de belangrijkste timing van variabelen die de groei, gezondheid en opbrengst van gewassen beïnvloeden, evenals de opkomst en ontwikkeling van belangrijke plagen en ziekten van gewassen.

Bayer Crop Water Use Maps – Verschaft toegang tot gelaagde kaarten en ondersteunende gegevens die helpen bepalen hoeveel water een gewas verbruikt of verliest gedurende een periode van 24 uur. Gebruikers zullen inzicht krijgen in de verdampings- en transpiratieniveaus van gewassen en gebieden waar oogst verloren kan gaan gevolg van gebrek aan water - wat helpt bij irrigatieplanning.

Gegevensmodellen die Bayer AgPowered Services aandrijven, zijn ontwikkeld met behulp van openbaar beschikbare gegevens zoals weersinformatie, satellietbeelden, decennia aan rijke agronomische gegevens van Bayer-onderzoek en marktontwikkelingsinspanningen, evenals geaggregeerde, geanonimiseerde en verbeterde data van Climate FieldView.

Climate FieldView™ is een toonaangevende digitaal platform van Bayer met abonnementen op meer dan 90 miljoen hectare in meer dan 20 landen.

Gegevensbescherming

Alle cloudgebaseerde oplossingen zijn ontworpen om aan de wereldwijde vereisten voor gegevensprivacy te voldoen of deze te overtreffen, en bieden gegevensopslag op 's werelds meest vertrouwde cloud met toonaangevende beveiligingsaanbiedingen.

Oplossingen die zijn gebouwd op Azure Data Manager kunnen voordelen opleveren voor landbouwers die ziekten, plagen en onkruid willen volgen, nauwkeurig inputs willen toepassen, groei en productie van gewassen willen bijhouden.

Naast het naar de cloud brengen van de eerste AgPowered Services, gebruikt Bayer mogelijkheden van Azure Data Manager om inzichten in FieldView te versterken.

Het partnerschap tussen Microsoft en Bayer is een belangrijke, strategische stap voorwaarts in het bereiken van Bayers ambitieuze doelstelling van 100 procent digitaal ondersteunde verkoop in zijn Crop Science-divisie tegen 2030 en het versnellen van zijn vermogen om nieuwe waarde te creëren en resultaatgerichte, digitaal ondersteunde oplossingen te leveren aan boeren klanten. Bayer zet zich in om een nieuwe standaard te zetten voor de industrie op het gebied van datagestuurde, digitale innovatie.

Bron: Bayer.