Allemaal de fiets op

4 augustus 2022

Ook dit jaar valt er weer heel wat te ontdekken in Vlaams-Brabant dankzij de recreatieve fietstochten van Landelijke Gilden.

In juli was er een succesvolle veertiende editie van de Hagelandse Gordel waar we maar liefst 1400 deelnemers mochten verwelkomen op onze zes verschillende startplaatsen. Deelnemers konden er onder een stralende zon genieten van het mooie Hagelandse landschap en de gezellige drank- en eetstanden op de verschillende land-of tuinbouwbedrijven.

Vervolgens vond op 31 juli de Aarschotse Buitenband plaats. Uniek dit jaar was dat bij iedere korte toer de deelnemers konden genieten van een plaatselijke beleving. Afhankelijk van je startplaats kon je onderweg een molen, een museum of een tentoonstelling van oldtimertractors bezoeken.

Op zondag 28 augustus laten we je graag proeven van het glooiende landschap rondom Leuven. Dat proeven mag je letterlijk nemen want we voorzien een picknickpakket met lokale streekproducten voor onderweg. De lange toer telt zo’n 60 km en leidt je via een mooie route langs de drie startplaatsen, waar je halt kan houden voor een hapje of drankje. De korte toer is zo’n 30 km lang en zoekt de lokale pareltjes op. Aarzel niet en schrijf in via www.heuvelkesroute.be. Tot dan!

Sien Debot, consulent Landelijke gilden