Menu

Agriflanders, de ontmoetingsplek voor land- en tuinbouw

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
De komende dagen vindt in Flanders Expo in Gent de elfde editie plaats van Agriflanders.

Morgen gaat in Flanders Expo Gent Agriflanders van start. Slogan van de tweejaarlijkse beurs is ‘Landbouw op zijn best’. “Met een zekere trots willen we onze landbouw en zijn beste producten tonen aan mogelijke toeleveranciers, producenten, afnemers, consumenten en burgers. De land- en tuinbouw staat voor veel uitdagingen, maar dat neemt niet weg dat we positief blijven", zegt Georges Van Keerberghen, voorzitter van Agriflanders.

Van donderdag 10 tot en met zondag 13 januari vindt de elfde editie plaats van Agriflanders, de Vlaamse vakbeurs voor veeteelt en mechanisatie op erfniveau. De beursorganisator hoopt de komende dagen zo’n 70.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Dit jaar zijn zo’n 350 standhouders vertegenwoordigd. Het gaat vooral om bedrijven die onder meer actief zijn in de toelevering voor de veeteelt, dierenvoeders, stallenbouw en mechanisatie. De beursoppervlakte nam deze editie toe. In totaal wordt ruim 26.000 vierkante meter ingenomen.

Studiemomenten en veeprijskampen

Op de eerste twee beursdagen, donderdag en vrijdag, staan heel wat studiemomenten op het programma. De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod, van agroforestry over smartfarming in de biologische landbouw tot de data die je uit je tractor, melkmachine of ventilatieregelaar kunt halen. Een overzicht van de studiemomenten vind je op deze pagina of in de extra bijlage die je ontving bij Boer&Tuinder 1 van 3 januari.

In hal 8 kan je traditiegetrouw terecht voor veeprijskampen en -shows. Op donderdag bijt het melkvee de spits af en is er om 15 uur een online varkensveiling als gevolg van de sanitaire maatregelen in het kader van de Afrikaanse varkenspest. Actuele topberen van diverse fokkers worden via videobeelden te koop aangeboden zoals op een traditionele veiling. Belgisch witblauw en Bonde d’Aquitaine komen vrijdag aan de beurt en in het weekend is het tijd voor de paardenprijskampen. Op zaterdag is er het Open Vlaams rammen- en ooilammerenkampioenschap.

Ook de Boerenbondfamilie is zoals elke editie ruim vertegenwoordigd. Ook nu weer vind je ons in hal 1 (stand 1411). Voorzitter Sonja De Becker ontvangt elke middag om 12.30 uur (op vrijdag om 14 uur) een gast op de Boerenbondstand.

  • 10 januari: Jan Vander Stichele (Flanders’ Food) en Joris Relaes (ILVO)
  • 11 januari: Kris Peeters (federaal minister van Werk, Economie en Consumenten en vicepremier)
  • 12 januari: Joke Schauvliege (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw)
  • 13 januari: Hilde Crevits (Vlaams minister van Onderwijs en viceminister-president)

De beurs is open van 10 tot 18 uur. Een toegangsticket kost 13 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis naar binnen. Met een verminderingskaart, die onder meer verdeeld wordt door de standhouders, betaal je slechts 6 euro. Let op, er is dit jaar geen voorverkoop. Tickets zijn enkel aan de kassa te koop.

De beurs is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Aan station Gent Sint-Pieters vertrekt om de tien minuten een tram (lijn 1) naar Flanders Expo. Met de auto is de beurs bereikbaar via afrit 14 van de E40. Parkeren kan op parkings B en C. Op zondag is er extra parkeerplaats voorzien op de parking van Makro Eke (E17, afrit 8, Savaanstraat in Eke). Je kunt er een shuttlebus nemen naar de beurs. Ook het parkeerterrein van Ikea, op wandelafstand van de beurshallen, staat ter beschikking.