Menu

Agridagen officieel geopend

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Vanmorgen om 10 uur ging de tweede editie van de vernieuwde Agridagen, vakbeurs voor intensieve veehouderij en mechanisatie op erfniveau in Ravels, van start. Rundveehouders werden meteen verwacht in hal 5 voor een seminarie met als thema ‘40 liter per koe per dag melken: maatschappelijk verantwoord?’. Om 15.30 uur vond de officiële opening plaats.

Beursvoorzitter Georges Van Keerberghen kon meteen aankondigen dat het bezoekersaantal voor de openingsdag in vergelijking met de vorige editie ruim overtroffen was. Hij wees op de hele sterke bezetting van bedrijven uit de pluimveesector en de gevoelige uitbreiding van bedrijven uit de varkens- en rundveesector. Van Keerberghen benadrukte de prima samenwerking tussen de diverse partners van de beurs en was hoopvol dat de Agridagen een goede beurs zou worden met goede, doordachte en vooral ook menselijke contacten.

Walter Luyten, burgemeester van Ravels, vond het feit dat de beurs plaatsvindt in een echte plattelandsgemeente – Ravels telt 4500 ha landbouwgrond en 240 actieve familiale landbouwbedrijven – een meerwaarde.

Meer resultaatgerichte steun

Marianne Thyssen, Europees commissaris voor Werk, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, zei dat de groei in Europa in 2017 terugkeerde en met 2,4% een prima resultaat haalde. “We moeten zorgen voor een meer resultaatgerichte steun; het geld moet terechtkomen waar het echt nodig is. De Europese Commissie zal de landbouwsector alleszins blijven steunen”, stak ze de sector een hart onder de riem.

Zaterdag en zondag kun je van 10 tot 18 uur nog terecht op de Agridagen, Geeneinde 54 in Ravels. Loop zeker eens langs de Boerenbondstand (1342) in hal 1. Je kunt er terecht met al je vragen over landbouw. Maar natuurlijk kun je ook gewoon langskomen voor een gezellige babbel, bij een frisse pint of een lekkere koffie.

Deel deze pagina: