dfd

Actie #boerenbroodnodig van start op de markt van Roeselare

29 november 2022

Vandaag heeft in Roeselare de Vlaamse Voedseltop plaats. Het uitgelezen moment om het belang van voedselproductie in Vlaanderen in de kijker te zetten. Op initiatief van Boerenbond zullen een twintigtal organisaties uit de brede voedselketen maar liefst 3000 belegde boterhammen uitdelen aan scholen, bezoekers van de lokale dinsdagmarkt, en ook aan de minister en genodigden van de Voedseltop zelf, die deze namiddag plaats heeft.

Boeren zijn broodnodig. Zonder hen geen sterke Vlaamse voedingssector, geen lokaal voedselbeleid en geen brood op ons bord. Onze land- en tuinbouwers produceren niet alleen voedsel van topkwaliteit maar doen dat ook nog eens aan de allerhoogste normen op het vlak van duurzaamheid.

Met de actie #boerenbroodnodig wordt deze topprestatie in de spotlights gezet. 3000 rijkelijk belegde boterhammen worden vandaag 29 november uitgedeeld op verschillende locaties in Roeselare. De reacties zijn hartverwarmend. Maar #boerenbroodnodig blijft niet beperkt tot Roeselare.

Heel Vlaanderen wordt opgeroepen om op 29 november een foto van een belegde boterham te delen op sociale media met de hashtag #boerenbroodnodig. En aan die oproep wordt massaal gehoor gegeven. Zo kan je vandaag niet naast de boodschap kijken dat boeren in Vlaanderen broodnodig zijn. 

dfd
cvc
cvc