Menu

1,7 miljoen euro VLIF-investeringssteun voor onderzoek

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Minister Van den Heuvel kent bijna 1,7 miljoen euro VLIF-investeringssteun toe aan praktijkcentra en instellingen voor land- en tuinbouwonderzoek.

Jan Van Bavel

Via het Vlaams Landbouw Investeringsfonds (VLIF) wil minister Van den Heuvel innovatieve investeringen in land- en tuinbouwbedrijven stimuleren. Onlangs werden er in dat kader 76 projecten van land- en tuinbouwers, onderzoekers en agrovoedingsbedrijven goedgekeurd voor bijna 11 miljoen euro. De minister kent bijna 1,7 miljoen euro VLIF-investeringssteun toe aan praktijkcentra en instellingen voor land- en tuinbouwonderzoek.

Proefcentrum Hoogstraten

Van den Heuvel bezocht gisterennamiddag een van de geselecteerde projecten, het Proefcentrum Hoogstraten. Dat krijgt een subsidie van 123.000 euro voor de investering van een weeg- en registratiesysteem voor aardbeien en tomaten, de mogelijkheid tot gebruik van draadloze communicatie met sensoren, het gebruik van robots in de serres, een ICT-upgrade voor de verwerking van de onderzoeksresultaten en een vernieuwde website.

Verder krijgen ook Inagro, het Proefcentrum Fruitteelt, de Nationale Proeftuin voor Witloof, het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen, het Landbouwcentrum voor Voedergewassen, het Proefcentrum voor Sierteelt, het Proefcentrum Hoogstraten, het Praktijkcentrum Zoötechnisch Centrum KULeuven en de Bodemkundige Dienst van België een subsidie als praktijkcentrum of instelling voor land- en tuinbouwonderzoek.

Deel deze pagina: