startfoto Pluktuin

100.000 Vlaamse tulpen geplukt in Antwerpen

Op het Operaplein in Antwerpen werd zaterdag het nieuwe bloeiseizoen feestelijk ingezet met de Pluktuin, een gezamenlijk initiatief van VLAM en onze Vlaamse siertelers. Liefst 7600 passanten kozen zelf 15 tulpen uit om gratis mee te nemen en zo de lente in huis te halen.

De Pluktuin telde 100.000 Vlaamse tulpen. Die werden geteeld door Tuliflor, het bedrijf van Christoph Pieters, de grootste tulpenteler van Vlaanderen die vestigingen heeft in Laarne en Wervik. De tulpen worden in hydrocultuur geteeld en zijn goed bestand tegen de winterkoude. Er waren tal van kleuren beschikbaar, zodat elke passant een boeketje van 15 tulpen naar eigen smaak kon samenstellen. De pluktuin werd om 13 uur geopend door Sieg De Doncker, presentator en acteur die dit jaar peter was van de actie, en Guy Vandepoel, voorzitter van VLAM.

Guy en Sieg
Mensen verbinden

“De siertelers en VLAM voelen de lente al kriebelen”, vertelde VLAM-voorzitter Guy Vandepoel. “Met het thema ‘Word een gever’ van Groen van bij ons willen we mensen met elkaar verbinden. Met deze actie benadrukken we hoe fijn het is om bloemen en planten te geven of te krijgen. Zeker in deze donkere periode is het fijn zoveel lachende gezichten te zien omwille van de bloemenpracht. Deze tulpen brengen de lente letterlijk in huis. Je kan er hoopvol mee uitkijken naar dat mooie seizoen.”

Bloeiseizoen gestart

Met de Pluktuin in Antwerpen geven VLAM en onze siertelers het signaal dat het nieuwe bloeiseizoen van start gaat. Naast tulpen kan je vanaf nu de klassieke voorjaarsbloeiers zoals narcissen, krokussen, hyacinten, kievitseitjes en druifjes verkrijgen in de bloemenverkooppunten. Dat geldt ook voor snijrozen, amaryllis, gerbera, alstroemeria en anjers. “We zijn blij om de mensen hier te verwennen met bloemen van eigen bodem en hopen dat dit aanstekelijk werkt. Bloemen zijn het ideale geschenk om iemand in het hart te raken”, aldus Guy Vandepoel.
 

man en vrouw
Overdonderend succes

Sieg De Doncker, peter van de actie, was bijzonder enthousiast: “Ik zag heel veel blije gezichten en een geweldige bloemenpracht. Het is prachtig om te zien wat de positieve invloed van bloemen is; ze maken je vrolijk en blij. Mijn suggestie voor volgend jaar: 200.000 bloemen en nog eens dubbel zoveel blije gezichten!”
De actie was een overdonderend succes. De Antwerpenaars stonden tot op de De Keyserlei aan te schuiven om een boeketje tulpen te plukken. Het zonnige weer zat daar ongetwijfeld voor veel tussen. De Sinjoren konden de actie van VLAM en de siertelers duidelijk appreciëren.